L'Ajuntament de Riudarenes ha hagut d'empescar-se-les per tal que els lladres de coure no tornin a furtar el cablejat dels seus fanals. I per això, ha segellat les caixes de llum -on hi ha els cables- de l'enllumenat públic de la urbanització de Can Fornaca. I és que aquest nucli de població, que té uns 30 quilòmetres de carrers, havia arribat a tenir la meitat dels seus fanals a les enfosques uns mesos enrere a cause dels robatoris constants de cablejat.

L'alcalde de Riudarenes Jordi Gironès (AIR) destaca que han pogut retornar la llum en aquestes lluminàries des de fa un parell de mesos després d'una actuació que els ha costat almenys uns 60.000 euros. I que ha consistit en reposar el cablejat i alhora, segellar les caixes de llum dels fanals. Una mesura que Gironès espera que allunyi els lladres de coure, ja que amb aquest tancament a través de soldar la caixa, se'ls dificulta molt la feina. Una mesura que l'Ajuntament espera que finalment resolgui el problema.

Cal recordar que l'Ajuntament de Riudarenes va denunciar rei?teradament en els últims mesos el robatori de cable dels seus fanals i per ara, diu el batlle, en fa un parell que no hi ha hagut robatoris en aquesta àrea residencial de Riudarenes que va quedar tan castigada, amb la meitat del seu enllumenat fora de servei. A l'octubre, per exemple, els lladres es van emportar 800 metres de cable de l'enllumenat públic en dos robatoris, un perpretrat a la urbanització de Can Fornaca i l'altre, al centre del poble.