Baixes temperatures ahir a les comarques gironines, tot i que no va ploure tant com s'havia previst. Tot i això, la baixada de la pressió atmosfèrica va fer augmentar un parell de pams el nivell d'aigua mesurat a l'Estartit, mentre que el vent va provocar onades d'un metre i mig d'alçada a la mateixa zona. Per aquesta nit i matinada, la Generalitat té activat un avís moderat per pluges al Baix Empordà, el Gironès i la Selva.

Segons dades del Meteocat, la ciutat de Girona havia recollit ahir, fins a dos quarts de vuit del vespre, poc menys de dos litres per metre quadrat. Al seu voltant, les xifres eren més o menys similars: 3,2 a Cassà de la Selva i 2,5 a Fornells i Vilablareix.

On sí que hi va haver més precipitacions -en alguns casos, en forma de neu- va ser cap a la zona més propera als Pirineus. A la Vall de Núria, per exemple, es van recollir 28,6 litres per metre quadrat, mentre que a Sant Pau de Segúries en van caure més d'onze. Mentrestant, a Olot es van recollir 5,3 litres i a la veïna Vall d'en Bas en van caure 9,4.

El vent, per la seva banda, va bufar amb certa intensitat a algunes zones de la costa. A Portbou va arribar a superar els 78 quilòmetres per hora, mentre que a Roses es va arribar fins a 41. Les fortes ventades van fer que en alguns casos s'aixequessin onades de fins a un metre i mig d'alçada, com per ?exem?ple a l'Estartit.

Cel tapat al llarg d'avui

De cara a avui, es preveu que hi pugui haver pluges fins a primera hora del matí, tot i que després s'aturaran i a la tarda només seran disperses i aïllades. El cel, això sí, continuarà ennuvolat durant bona part del dia, especialment a tota la zona de la Costa Brava.