Un raig d'aigua de mar a 50 metres d'alçada il·luminat quan caigui el sol és un projecte turístic del govern de Roses (CiU-PP). Mentre el govern defensa els beneficis turístics,l'oposició (PSC i Gent del Poble-AM) considera que no cal gastar-se aquests diners per situar una font al centre d'una badia que ha entrat al club de les badies més belles del món. L'alcalde, Carles Pàramo, considera que els municipis turístics han de renovar els elements que atrauen els visitants.

El brollador, tipus guèiser, se situaria davant el passeig marítim però a 200 metres mar endins. Es projectaria enlaire fins a 50 metres com a mínim i amb un màxim de 70. L'Ajuntament el posaria en funcionament en alguns moments puntuals com la darrera hora del dia, amb la posta de sol, quan s'aprofitaria per il·luminar-lo. A finals d'any es van començar a fer els primers passos per conèixer els tràmits que s'han de realitzar i s'ha dissenyat un esbós, un fotomuntatge de com quedaria estèticament dissenyat per Pere Gifre.

La proposta s'està tirant endavant i ja s'ha aprovat una partida de 250.000 euros al pressupost amb les crítiques de l'oposició. La portaveu del PSC, Magda Casamitjana, va qüestionar que el sortidor servís com a estratègia turística. Consideren que el fet que la badia estigui al club de les més belles del món és suficient. Com Gent del Poble-AM, consideren que la inversió no és necessària.

Per l'alcalde, en canvi, és una obra important. "Tu veus un brollador i jo veig un atractiu turístic per ajudar els negocis a tenir més clients i assegurar els llocs de treball", ha defensat Pàramo en més d'una ocasió. L'alcalde considera que "els municipis turístics necessitem ser atractius i crear coses noves". A més, Pàramo va replicar les crítiques del PSC afirmant que la badia "és tan gran i magnífica que un brollador a 200 metres no entorpirà la vista". Per al govern, "no és una despesa sinó una inversió".