Nova Esquerra Catalana va constituir-se ahir com a organització política tot comptant ja amb 72 inscrits i presència a totes i cadascuna de les comarques gironines. Una de les incoporacions més destacades és la de l'exdiputada socialista Carme Carretero. En una assemblea celebrada a la seu provisional del Casino Menestral de Figueres, l'assemblea va acordar treballar per presentar candidatures conjuntes d'esquerra a les properes eleccions municipals, tot deixant la porta oberta a presentar-se en solitari allà on ho cregui necessari.

Nova Esquerra es marca l'objectiu de treballar amb un pla de dinamització territorial per apropar-se a la realitat gironina, que constarà de tres eixos: implantació territorial per créixer a nivell municipal i comarcal; presa d'iniciatives amb l'objectiu d'escoltar i aportar solucions i preparació per poder presentar-se a les properes eleccions municipals, ja sigui en solitari o conjuntament amb una altra força d'esquerres.

El partit s'ha fixat, pels propers sis mesos, la implantació territorial a la demarcació sota els pilars de la "qualitat democràtica i una nova cultura organitzativa". Per tal d'aconseguir-ho, volen potenciar una organització més horitzonal que piramidal, que sigui "flexible, transparent, canviant i cooperativa". L'assemblea va escollir set membres, un per cada comarca, que juntament als tres membres del Consell (Joan Armangué, Eduard Cienfuegos i Joan Solana) integraran la coordinadora gironina. A més, durant les properes setmanes es constituiran les coordinadores comarcals, com a pas previ a la creació de consells locals allà on hi hagi més inscrits i així es decideixi. Està previst que, en principi, els dos primers consells locals es constitueixin a les ciutats de Girona i Figueres.