La Guàrdia Urbana de Figueres va ordenar dissabte a la matinada el tancament de dos locals d'oci nocturn situats a la zona del Firal de la capital altempordanesa. Es tracta del Noche Latina, on l'últim any s'hi han produït dues baralles mortals, i el segon establiment és el Casa de Tablas. Segons el decret d'alcaldia que ha dictat la clausura, els dos locals realitzaven "una activitat que no s'ajustava a la legalitat vigent".

Es dóna el cas que en els darrer any a l'exterior d'una d'aquestes discoteques, el Noche Latina, s'hi han produït dues baralles mortals. La més recent va ser el passat 1 de desembre, quan un jove de 30 anys d'origen hondureny va morir dessagnat després de ser agredit al coll amb una ampolla de cervesa trencada per un home de 36 anys de la República Dominicana.

L'altra baralla mortal es va produir la matinada del 18 de desembre de 2011, quan dos grups de persones es van enfrontar a l'exterior d'aquest mateix recinte. La víctima era un jove equatorià de 34 anys que havia sortit de festa amb un grup d'amics després de celebrar un sopar d'empresa. Va rebre diverses punyalades al tòrax i a l'abdomen. L'operació policial va acabar amb la detenció de set persones.