Les exportacions d´avets augmenten un 30%, sobretot al Regne Unit

El sector està satisfet amb les dades malgrat que el mercat català i espanyol no han augmentat

21.01.2013 | 01:00

Les exportacions d'avets ecològics cultivats a Catalunya van créixer un 30% la campanya de Nadal passada, segons dades recollides per Cultivadors d'Arbres de Nadal Associats de Catalunya, amb una important presència a les Comarques Gironines.
Aquest notable increment de vendes a tercers països ha contribuït a fer possible que les vendes globals hagin crescut de l'ordre d'un 10% respecte de la campanya anterior, complint-se així les previsions inicials del sector. El Regne Unit ha estat el mercat que més ha crescut, seguit del mercat francès.
"Els majoristes anglesos han trobat en els arbres que cultivem els productors del Sud d'Europa, i més concretament els de Catalunya, una bona alternativa al mercat Danès, que per tradició és el més fort del continent", va explicar el president del CANAC, Albert Gallifa, qui va afegir que "els britànics han vist que a Catalunya cultivem arbres de gran qualitat a preus més competitius que als països nòrdics, d'aquí que la pujada de vendes hagi estat notable aquest any".
Per contra, el mercat espanyol s'ha mantingut estable i els nivells de vendes han estat els mateixos que la campanya anterior. No obstant això, el president de CANAC va interpretar aquesta dada com "un èxit", sobretot tenint en compte que "el context econòmic no és massa favorable". Que no s'hagi detectat un retrocés en les vendes a Catalunya i a Espanya confirma, segons Gallifa, que "la tradició de l'arbre de Nadal de tota la vida, el natural, de mica en mica es va consolidant en detriment de la moda gens ecològica dels arbres de plàstic", una tendència que des del sector es valora "molt positivament".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema