El jutjat anul·la el decret d´alcaldia que va permetre a Girona llogar els trens de la Diada

Critica també a la delegació de l'Estat «l'intent d'utilització de les institucions» per aconseguir «beneficis de caire polític»

21.01.2013 | 14:24
L´alcalde de Girona, als jutjats de Girona, dilluns passat, per declarar pels trens de la Diada
L´alcalde de Girona, als jutjats de Girona, dilluns passat, per declarar pels trens de la Diada

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha anul·lat el decret d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona que va permetre llogar els trens per anar a la Diada a Barcelona i dóna parcialment la raó a l'Estat . En la seva sentència, argumenta que el consistori va excedir les seves funcions municipals però alhora critica també a la Delegació del Govern espanyol l'«intent d'utilització de les institucions amb la intenció d'aconseguir beneficis de caire polític o electoral».

En concret, el magistrat considera que «l´Ajuntament demandat decideix la contractació d´un servei per facilitar la mobilitat als actes de la Diada de l´11 de setembre excedint així del què ha de ser el seu àmbit competencial, ja que és clar que la referida celebració per la seva reivindicació i la seva transcendència excedia d´allò que és el seu àmbit de competència per endinsar-se en reivindicacions de caràcter clarament supra municipal».
 
El magistrat, però, també retreu a la Delegació del Govern «...aquest intent d´utilització de les institucions amb la intenció d´aconseguir beneficis de caire polític o electoral, encara que a la fi es demostrin erronis, que amb el pretext de defensar la legalitat, interposa recurs com el present, malbaratant recursos humans i econòmics dels òrgans judicials, amb coneixement de la escassa, per no dir quasi nul·la transcendència jurídica del seu resultat...»

El passat 20 de novembre es va saber que la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya, amb Llanos de Luna al capdavant, havia interposat un recurs contenciós administratiu pel contracte amb Renfe que va permetre a l'Ajuntament de Girona i al de Figueres organitzar trens especials per assistir a la manifestació de l'Onze de Setembre a Barcelona. En concret, advocacia general de l'Estat demanava als jutjats que anul·lés el decret d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona del 7 de setembre de 2012 pel qual s'acordava contractar Renfe per un servei especial de tren. Es desconeix quines conseqüències exactes derivarien d'aquesta hipotètica nul·litat tot i que els serveis jurídics de l'ens municipal ho estan analitzant.

El passat dilluns, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va anar als jutjas per declarar sobre aquest cas. Des d'allà, el batlle va defensar que no va cometre cap il·legalitat contractant els dos trens i va criticar la despesa de diners públics en una causa que considerava «innecessària» i va titllar la demanda per part de l'Estat de «persecució ideològica».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

Es consolida com l'aeroport català que més creix en usuaris en relació al mateix mes de l'any passat

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

La iniciativa ha permès incorporar de la cirurgia pediàtrica a l'Hospital d'Olot

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Un nou parc infantil situat a tocar de l'escola Vall del Terri acaba d'entrar en servei i, quan...

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Es limita la batuda a un màxim de vuit tórtores i vint guatlles per persona i dia · Es podrà caçar...

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El partit animalista es queixa de l'ús de camèlids i dromedaris en l'espectacle i remarca que la...

Enllaços recomanats: Premis cinema