Dos lladres armats amb una pistola elèctrica han assaltat amb violència un xalet de Pals (Baix Empordà) aquesta passada nit. Els dos homes van entrar dins la casa pels volts de les vuit del vespre, quan a dins hi havia un matrimoni i el seu fill. Els lladres van lligar tots tres membres de la família i els van obligar a obrir la caixa forta. El botí que es van endur els lladres va ser 2.000 euros, dos telèfons mòbils i diversos objectes de valor. Dues hores més tard, cap a les deu de la nit, la família va aconseguir deslligar-se i va alertar la policia. Aquest succés se suma als darrers assalts violents que s'han produït a Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols en els darrers dies.

La comarca del Baix Empordà ha tornat a ser víctima d'un nou assalt violent. Dos lladres, armats amb una pistola elèctrica, van irrompre diumenge a la nit a una casa de la urbanització Mas Pinell de Pals. Els lladres van sorprendre a dins l'habitatge un matrimoni i el seu fill i els van lligar a tots tres. Amenaçant-los amb l'arma, van obligar al propietari a obrir la caixa forta i se'n van endur 2.000 euros en metàl·lic, a banda de dos telèfons mòbils i d'altres objectes de valor. Dues hores després que els assaltants marxessin de la casa, la família va aconseguir deslligar-se i va alertar la policia.

Aquest cas se suma als que s'han viscut en els darrers dies a la zona del Baix Empordà. Un dels assalts més recents és el que va tenir lloc el dimecres passat a Sant Feliu de Guíxols. Tres encaputxats van entrar a primera hora del matí a un xalet de la urbanització Mas Trempat i, fent ús de la violència i les amenaces, van lligar l'amo i el van obligar a obrir la caixa forta. Se'n van endur 5.000 euros.

Un altre cas es va viure a una casa de la urbanització Mas Nou de Platja d'Aro aquest dissabte a la nit. Els lladres van tornar a lligar els tres membres de la família i es van endur fins a 20.000 euros en metàl·lic i joies. Un del membres de la família va haver de ser traslladat pel SEM fins a l'Hospital de Palamós per ferides de caràcter lleu.

Aquests assalts contrasten amb les dades que aquest cap de setmana va fer públiques el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que assegurava que hi havia hagut una disminució d'assalts i robatoris a habitatges de la comarca en els darrers mesos.

Concretament, va assegurar que s'ha passat dels 77 casos del mes de novembre a 29 al desembre, en part gràcies a què s'ha reforçat la presència policial amb més de 70 agents que diàriament patrullen per la zona. Un dels casos que va fer saltar les alarmes i va propiciar aquest reforç policial va ser la mort, ara fa dos mesos, del president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas, a mans d'uns lladres durant un assalt violent a casa seva a Platja d'Aro.