Fa 50 anys, el barri de Palau-sacosta era un nucli rural independent de la ciutat de Girona, i per commemorar aquesta annexió, produïda el 30 de juny de 1963, els seus veïns van recuperar, ahir, la tradicional benedicció d'animals en la festa anual de Sant Antoni. "La benedicció s'havia deixat de fer perquè pràcticament ja no queden pagesos i animals que treballin la terra, i ja no tenia sentit. Aquest any, però, l'hem recuperat per commemorar aquest 50è aniversari" va explicar Joan Corney, portaveu de l'acte.

Més d'un centenar de persones van acudir amb gossos, gallines, peixos i cavalls a l'església de Sant Miquel, on van ser beneïts per mossèn Frederic Pujol, després de la celebració de l'ofici solemne amenitzat per la Coral Sant Miquel.

Més tard, els assistents a l'acte van poder gaudir de les sardanes interpretades per la cobla La Bisbal Jove i del sorteig d'uns peus de porc cuinats. "Antigament, se subhastaven els peus de porc en cru, per ajudar a pagar la festa, però ara ens hem hagut d'adaptar als nous temps" va remarcar Corney. La celebració també va incloure com a novetat una passejada amb ponis per als més petits.

De cares al juny, s'està preparant una exposició retrospectiva sobre la història de Palau-sacosta.