El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar ahir durant la seva visita a la Fira del Fesol de Santa Pau, que el Govern català té previst realitzar "actuacions d'urgència" per millorar l'estat de la N-141e, més coneguda com la carretera de la Vergonya, que uneix Salt i Anglès. Aquesta afirmació arriba després que la setmana passada centenars de ciutadans es manifestessin en una marxa lenta per la N-141e, entre Bescanó i Montfullà, per criticar la perillositat i l'alta sinistralitat de la via. Els manifestants, veïns i usuaris de la carretera van demanar un nou traçat per aquesta carretera on, fa poc més d'una setmana, va morir una jove de 18 anys en un accident de trànsit. Fa uns anys, també una jove ciclista també va perdre la vida en aquesta mateixa via quan intentava creuar la carretera per la via verda.

"No només hem fet un estudi sinó que en les properes setmanes precisarem les actuacions d'urgència que es faran en aquesta carretera", va assegurar contundentment el conseller.

Desdoblament sí o no?

Santi Vila no va voler avançar cap altre detall sobre el desdoblament de l'autovia d'Olot després que Foment anunciés que no realitzaria el tram que li corresponia d'aquesta carretera. "Aviat fixarem els objectius de la legislatura i també podrem prioritzar els projectes més importants però ens trobem en un context molt difícil i segurament no podrem seguir fent tal i com s'estava fent fins ara", va alertar el conseller.

Justament sobre aquest tema, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va lamentar ahir, abans de conèixer les declaracions de Vila, la tardança en el desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles, aturat des de fa anys. "Aquest projecte fa molts temps que està encallat i és imprescindible perquè els ciutadans puguin circular de forma segura entre Olot i Girona i no pateixin trams que són d'altres segles", va destacar l'alcalde. Paral·lelament, Corominas va explicar que estan treballant perquè el Ministeri de Foment "rectifiqui" la seva posició i sumi esforços per fer el tram de la futura variant d'Olot entre l'Hostal del Sol i l'A-26. "La variant d'Olot és el complement que necessita el túnel de Bracons i funcionaria com un eix clau al territori", va assegurar l'alcalde l'Olot.

D'altra banda, el conseller va parlar sobre el nou recurs que l'empresa Acciona va interposar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel cas d'Aigües Ter Llobregat. Vila va insistir en el fet que el Govern està "tranquil" i que "els treballs de la conselleria són correctes i si algú no ho interpreta així és legítim que demani empar al TSJC", va apuntar Vila. "La nostra principal preocupació és garantir un bon servei d'aigua a un millor preu", va manifestar el conseller.

Santi Vila va fer aquestes declaracions durant la seva visita a la fira del Fesol de Santa Pau, on va fer entrega del Fesol d'Or 2013 a Joan Brosa, originari de la localitat.