Fa quatre anys i mig, Grau Gelpí va aterrar a l'Ajuntament d'Arbúcies com a nou cap de la policia municipal, un càrrec que ha abandonat ara per motius personals i familiars. I que el retorna a la seva localitat natal, Tossa de Mar. Aquí, Gelpí també farà de policia municipal i de fet, després d'aquests anys, tornarà al càrrec que havia ocupat abans, el de sostcap del cos policial.

L'alcalde d'Arbúcies Pere Garriga (Entesa) lamenta la marxa del cap de policia per la seva gran vàlua, destaca, i mostra d'això, relata, és que és el "dissenyador" del cos de policia que té actualment el municipi. La marxa de Grau Gelpí provoca per altra banda que l'Ajuntament li hagi de trobar un substitut, una tasca que el consistori està començat a fer i que de moment es basa en dues possibilitats, destaca el batlle. Una d'elles és que l'ajuntament contracti com a cap de la policia local una persona de fora i l'altra, que es faci una promoció interna entre els actuals agents que formen el cos policial.

Garriga destaca que en els propers dies es prendrà la decisió.

L'excap de la policia local d'Arbúcies ha fet una carta a la població en el butlletí de l'agenda quinzenal que edita l'Ajuntament i on destaca els records que s'emporta del municipi i també el treball compartit amb els agents. Per acabar també agraeix als alcaldes i regidors amb qui ha conviscut els quatre anys i mig, que li hagin falicitat la feina.

Pel que fa a la seva localitat natal, on ara torna de sotscap, cal recordar que Grau Gelpí ja va ocupar aquest càrrec ara fa cinc anys i després es va traslladar a Arbúcies i ara retorna a la seva plaça. Es dóna la casualitat que Gelpí va ser el Pare Pelegrí de Tossa de Mar l'any 2008, esdeveniment que ahir es va cloure amb un altre Pelegrí.