El temporal de neu que afecta el nord d'Europa va provocar ahir retards a la línia del TAV entre Figueres i Barcelona. Segons va informar la Renfe, en cap cas els retards van superar l'hora, si bé els que venien cap a Figueres van tardar més de 30 minuts a arribar. La companyia també va informar que els viatgers, si no arribaven a temps se'ls canviava el bitllet pel següent tren que passava.

Tot i que tots els TAV van funcionar, la Renfe explica que hi va haver un "trenhotel", que va sortir diumenge a la nit de Barcelona-Estació de França-Girona-Figueres-París que finalment no va poder circular per culpa del temporal. En total, Renfe informa que hi va haver uns 150 viatgers afectats pels retards i la cancel·lació a causa del temporal.

El temporal de neu que afecta el nord d'Europa va obligar a cancel·lar també una vintena de vols que havien de sortir de l'aeroport de Barcelona, la majoria d'ells amb destí a París, segons Aena. Tot i això, algunes de les sortides afectades anaven cap a Londres, Frankfurt i Brussel·les. També hi ha alguns vols que acumulen retards arran del mal temps. Davant d'aquesta situació, Aena recomana als passatgers que hagin d'agafar un avió que consultin l'estat del seu vol abans de sortir de casa. França ha reduït el 40% dels vols d'entrada i sortida dels aeroports de París arran del mal temps mentre que l'aeroport londinenc de Heathrow ha cancel·lat el 20% de l'activitat aèria de la jornada.

Segons Reuters, el Ministeri de Transports francès va afirmar en un comunicat que havia sol·licitat a les aerolínies que reduissin els seus serveis en els dos aeroports més importants de París, Charles de Gaulle i Orly.

La neu, que no sol ser habitual al centre de la capital francesa, va començar a caure divendres a la nit arran de les baixes temperatures que han afectat aquests dies moltes parts d'Europa.