La renúncia a la política municipal d'Alba Serra no és una decisió que hagi pres de fa quatre dies sinó que l'alcaldessa d'Amer va decidir-ho ja la tardor passada de forma meditada. En concret, ho va fer una setmana després de declarar com a imputada als jutjats de Santa Coloma per no haver fet cas als requeriments del Govern per la il·legalitat del bloc de 76 pisos amb llicència nul·la d'Amer. Aquesta imputació va provocar- que prengués la decisió i llavors ho va comunicar als membres de CiU d'Amer i automàticament, la maquinària del grup municipal es va començar a moure per trobar-li substitut, una tasca que ha durat fins ahir mateix.

Els conflictes urbanístics oberts al municipi d'Amer estan passant factura als alcaldes presents i passats. Mostra d'això és que la convergent Alba Serra no va anar sola als jutjats el 2 d'octubre del 2012 sinó que dos exalcaldes i l'alcaldessa d'Amer -Joan Güell, Narcís Junquera i Alba Serra- van anar-hi també. El motiu: haver desobeït les directrius de la Generalitat sobre la llicència del polèmic edifici il·legal construït per Baker Gestión. Una imatge, la de veure l'actual alcaldessa Alba Serra i els exalcaldes entrant i sortint dels jutjats que va marcar un abans i després en la vida de Serra i que li va fer reconsiderar el seu futur polític a Amer, d'on és regidora des de l'any 2007 i on deixarà d'ocupar el càrrec, a partir de demà a la tarda.

Cal recordar que el motiu pel qual van haver de declarar és la denúncia que va presentar a la Fiscalia de Medi Ambient ara fa quatre anys l'exalcalde Xavier Targa (ERC) contra l'exalcalde Güell, la seva antiga comissió de govern, tècnics municipals, promotors immobiliaris i dos arquitectes per quatre llicències urbanístiques concedides presumptament de forma il·legal. Uns permisos que van permetre la construcció de tres edificacions, fets que podien incórrer en delictes contra l'ordenació del territori. Una denúncia que, el mateix exalcalde Xavier Targa va ampliar el gener del 2010.

L'experiència de Serra a l'alcaldia haurà estat breu, 18 mesos i una imatge, sortint dels jutjats amb tics nerviosos que hauran marcat la trajectòria política local d'aquesta mestra.