Primer accident mortal a la N-II del 2013 i, a tenor de les xifres dels darrers anys, probablement no serà l'últim. Una dona que anava al volant d'una furgoneta va morir-hi ahir a la tarda després de col·lidir de manera frontal, i de manera que ahir encara s'investigava, amb un camió que carregava 25 tones de sal. En el sinistre també s'hi va veure involucrat un Ford Fiesta. L'accident va ocórrer a l'alçada del terme municipal de Vilademuls, al punt quilomètric 732, i el xoc es va esdevenir en el carril en direcció sud.

Les causes del sinistre, que va ocórrer a dos quarts de set del vespre, no van ser comunicades ahir pel Servei Català del Trànsit (SCT). En aquest tram de nacional, però, hi ha dos carrils d'espera que són "trampes mortals", expliquen des de l'hotel-restaurant Sausa, situat gairebé davant d'on es va esdevenir l'accident. Per girar cap al recinte o cap al municipi de Viladesens n'hi ha un, des del qual, quan hom s'espera, es poden veure com els vehicles que provenen de Figueres avancen sense por tot i les contínues, expliquen des de l'establiment. En sentit Girona hi ha un altre per permetre entomar el camí cap a Sant Esteve de Guialbes. Les estructures es van fer fa un any i mig i la impressió d'aquests usuaris a peu de carretera és que en comptes de resoldre conflictes de trànsit han afegit perillositat a aquest tram de nacional.

El pas per la carretera es va veure seriosament compromès arran del sinistre, que també va causar un petit incendi al camió involucrat, que van poder apagar les mateixes víctimes del sinistre abans que arribessin els Bombers de la Generalitat. Aquests van centrar-se a intentar rescatar la conductora de la furgoneta, que estava fortament atrapada, però finalment no es va poder fer res per la seva vida. Els Mossos d'Esquadra hi van estar donant pas alternatiu fins ben entrat el vespre. A dos quarts de nou, s'aconseguia retirar de la via un dels vehicles i es començava a treballar en el camió. El SCT del Trànsit no disposava de la xifra de passatgers total dels vehicles implicats; tampoc no va transcendir l'estat d'aquests ni si hi havia algú ferit.