L'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) ha obert una nova convocatòria de la campanya 'Roses, posa't guapa' que inclou subvencions per a rehabilitacions i restauracions de façanes i mitgeres a immobles del casc antic i de la zona dels eixamples. Els ajuts poden arribar fins als 3.000 euros per intervenció amb la condició que la finca tingui una antiguitat mínima de deu anys i es trobi situat en aquest espai. El que es pretén és millorar la imatge de la ciutat i al mateix temps reactivar el sector de la construcció amb aquests projectes de millora. S'hi poden acollir persones físiques o jurídiques, ja siguin propietaris, llogaters o comunitats de veïns.

Amb aquesta campanya, l'Ajuntament vol fer extensible a l'àmbit privat les actuacions de millora urbanística del nucli de la població que s'està fent des del programa del Pla de Barris. Per implicar la ciutadania, el consistori ofereix a partir d'ara una sèrie d'ajuts econòmics destinats a subvencionar les obres de rehabilitació de façanes i mitgeres que potenciïn una visió del paisatge urbà de forma "harmònica, contínua i coherent".

El consistori vol complir tres objectius. Per una banda, millorar el paisatge urbà del nucli de la vila, tant a nivell estètic com de seguretat; reactivar el sector de la construcció amb la contractació de professionals del sector i regenerar el parc immobiliari, amb la conseqüent valorització dels immobles.

L'àmbit de la campanya engloba el casc antic i els eixamples de la vila, zones centrals del municipi que compten amb un parc urbà "obsolet", i que tenen una "gran influència en la percepció del paisatge urbà", segons el consistori. Es tracta dels immobles inclosos dins l'àmbit delimitat entre la ronda Miquel Oliva i Prat, la carretera de les Arenes, la carretera del Mas Oliva, la Gran Via Pau Casals, la Riera de la Quana, el carrer de la Barca i la pujada al Puig Rom.