La possible desaparició de la línia de P3 i la conseqüent eliminació progressiva de l'Escola Llar ha causat l'alarma entre els pares. Els progenitors, ahir al vespre, van exposar el seus temors en una assemblea, en la qual no hi va haver representació, ni d'Ensenyament, ni de l'Ajuntament. Els pares van decidir començar una recollida de signatures per tal d'evitar el tancament. Abans, la representant del consistori en temes d'educació. Núria Fité (CiU) va indicar que la continuïtat de la línia de P3 depèn de les preinscripcións i que la possibilitat d'eliminació de la línia és una proposta que no és definitiva. "No ho ha dit ningú que no tindran escola", va declarar Fité.

En aquest mateix sentit, es va manifestar el delegat territorial d'Ensenyament, Lluís Bayot. Segons ell, el Departament es troba en ple procés de planificació. Així, va indicar que no es podrà saber res definitiu fins a a final de febrer, quan es tinguin les dades definitives de preinscripció. Bayot va confirmar que Ensenyament ha parlat amb l'Ajuntament sobre el futur de l'Escola Llar d'Olot, però va remarcar que ara pera ara el seu tancament tan sols és "una hipòtesi".

Una possibilitat que va esverar els pares quan van saber-la a partir de la filtració del contingut de la reunió que un representant d'Ensenyament, la regidora, Núria Fité, i la direcció de l'Escola van mantenir el passat 11 de gener.

A partir d'aquí la idea de desaparició va córrer per les xarxes socials i ahir va arribar als mitjans, cosa que va propiciar una trucada d'Albert Bayot a l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU). L'alcalde va valorar la possible desaparició de l'escola com un mal resutat de la crisi. Va indicar que l'Administració no es pot permetre mantenir línies amb menys escolars dels que contempla la normativa i va considerar que la població propera al centre és poc propensa a matricular els nens a l'Escola Llar.