Els aparells de teleassistència han augmentat un 20% a la Garrotxa en el darrer any. El president en funcions del Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Berga (CiU), va comptabilitzar que "ara mateix hi ha 905 aparelles actius". La memòria del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa va comptar 754 aparells en actiu a desembre del 2011. Es tracta d'un augment del 20%. Al 2011, hi havia una llista d'espera de 227 persones.

L'èxit social del servei de teleassistència ha motivat el Consell Comarcal a mantenir el preu del servei de 6,32 euros mensuals per aparell, tot i que l'Imserso ha deixat d'aportar una ajuda de 3,76 euros per cada aparell. Ara el Consell estudia com substituir el finançament de l'Imserso. Va assenyalar que la proposta de la Diputació és presentat un nou concurs, en el qual les empreses es presentin amb una baixa de 3,44 euros mensuals per aparell.

Unes 7,75 persones majors de 65 anys feien servir aparells de teleassistència al 2011 a la Garrotxa. Ara, el percentatge s'apropa al 13% que recomana la Generalitat. L'ús del majoritari dels aparells és per avisar de problemes de salut i també per problemes socials de persones que se senten soles.

Uns complements dels serveis de teleassistència són els centres de dia. També estan pensats per persones de més de 65 anys, les quals es beneficien d'una estada diürna a un centre residencial i el retorn al domicil familiar durant la resta del dia.Ara, la comarca dispos d'unes 120 places de centre de dia.

El darrer apartat assistencial és el de les residències. El Coonsorci d'Acció Social les aconsella per quan les persones d'edat no tenen un grau d'autonomia suficient per realitzar les activitats de la vida diària.