El judici entre l'Ajuntament d'Arbúcies i els treballadors municipals acomiadats per un expedient de regulació d'ocupació (ERO) serà el proper dimarts al jutjat social número 1 de Girona. A més, segons van anunciar els extreballadors, han organitzat un acte reivindicatiu a les portes del Palau de Justícia, que es farà minuts abans de la vista. Concretament, cap a dos quarts de dotze del migdia, segons han comunicat els exempleats.

Cal recordar que el consistori de la Selva interior va acomiadar onze treballadors municipals d'una plantilla de 97 a través d'un ERO, després de mesos de negociacions i tensions entre els representants laborals i el consistori. Poc després de la decisió, nou d'aquests treballadors acomiadats van presentar una demanda contra el consistori en creure que s'havien vulnerat drets fonamentals i llibertats públiques i van demanar que se'ls readmetés.

En la demanda dels treballadors també lamentaven que la situació hagués acabat amb acomiadaments ja que consideraven que no s'havien esgotat totes les vies de solució possibles i denunciaven que "darrere la negativa de l'equip de govern de l'Entesa per Arbúcies per negociar altres alternatives hi havia la voluntat manifesta d'acomiadar aquestes persones" i afegien que la majoria tenien "vincles personals i de militància política amb alguns dels partits municipals a l'oposició, com ERC i CUPA". A partir de dimarts es jutjarà.