"Al 2o12 vàrem gastar 5.618.000 kilovats hora i al 2011 en vàrem gastar 5.821.000", va apuntar el regidor d'Hisenda, Josep Gelis (CiU). Va puntualitzar que "es tracta d'un 3% menys de consum". Va valorar que "això si tenim en compte que hem posat en funcionament edificis nous, com po tser l'arxiu comarcal, sembla que hem tingut força èxit en tot el que s'ha fet per estalviar energia a la corporació". No obstant, en el referent a valors absoluts; és a dir, al que l'Ajuntament ha pagat per l'energia, la despesa del municipi ha pujat en un 8%. En xifres absolutes, l'Ajuntament al 2012 va pagar 1.030.000 euros i el 2011 en va pagar 930.000. Gelis va atribuir la pujada a les tarifes.

Durant el 2012, l'Ajuntament va fer un gran esforç en la contenció energètica. A més de posar leds, van implantar sistemes d'apagament automàtics de l'enllumenat públic i també de la maquinària electrònica de les dependències administratives.

En un principi, l'adequació de l'obertura dels llums públics a l'horari del sol va provocar la sorpresa dels ciutadans. Sobretot, perquè no arribava a coincidir bé i hi havia sectors de la ciutat que quedaven a les fosques. Ara la detecció de la llum natural és exacta i la ciutat, en el referent a llum, funciona en forma de xarxa sensorial electrònica. Cosa que fa estalviar sense cap molèstia als ciutadans.