"El que hem de fer és buscar famílies que tenen la intenció de portar els nens a la nostra escola", va dir la directora Rosa Maria Juanola als assistents a l'assemblea de pares. Per això tenen temps fins a finals de febrer, quan Ensenyament tenca el períde de preinscripcions. El segon pas, per a ella, serà presentar bones dades de preinscripció a l'alcalde perquè intercedeixi davant d'Ensenyament a favor de la continuïtat del centre. En favor dels objectius del Centre, segons ella, hi ha resultats en educació primària ben valorats pels professors dels instituts, un sistema integrador amb nens d'origen estranger i amb minusvalideses. "Els nens aquí aprenen en el context de la realitat que trobaran al carrer", va dir Juanola.

Són les úniques possibilitats de supervivència de l'Escola Llar Lluís Maria Mestres, perquè sense P3 al curs 2013-14 al del 2014-15 no hi haurà P4 i de manera progressiva el centre s'empetirà fins tancar-lo. De moment, l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU) i la regidora, Núria Fité (CiU), han assegurat que la supervivència de l'escola està assegurada fins que tots els alumnes actuals acabin l'educació primària.

No obstant, el president de l'Associació de Pares i Mares, Joan Torreño, ahir, va valorar que l'eliminació de línies de pàrvuls pot accelerar el procés de desaparició de l'Escola Llar.

En el mateix sentit, es van manifestar alguns dels pares presents a l'assemblea que va tenir lloc el dia 23 de gener. Els pares van apuntar que les famílies de la Vall de Bianya, on no hi ha escola, opten per apuntar els nens a la nova Escola del Morrot, cosa que deixa l'Escola Llar sense alumnes.

A l'assemblea, Rosa Maria Juanola va explicar que "el 12 de desembre la Comissió de Planificació va exposar 9 línies d'educació pública i 5 de concertada per la població d'Olot". A partir d'aquestes dades l'Escola Llar queda sense P3 pel curs vinent. Cal recordar que en el curs actual tenen un P-3 ajuntat amb el P-4. Després el 19 de desembre, l'escola va rebre una trucada del delegat territorial d'Ensenyament, Albert Bayot. Va demanar una trobada amb la direcció. "Ens vam trobar que van venir ell, la regidora i la directora de l'IME", va explicar. Juanola es va malfiar d'una visita de 3 persones. "Ens venien a donar la notícia i ens van dir, sobretot, no ho digueu", va dir Juanola. No obstant per les passades les festes de Nadal, la direcció va comentar l'anunci de la possibilitat de quedar-se sense P-3 al claustre de professors. A partir d'aquí es va generar l'alarma social, sobretot perquè els pares estan contents amb els resultats educatius del centre. Almenys a l'assemblea ho deien.

L'alcalde, Josep Maria Corominas ha assenyalat que no pot aconsellar una escola o una altra.