La regidora d'Ensenyament, Núria Fité (CiU), al ple d'ahir, va anunciar que pel curs actual preveu una aportació de la Generalitat molt més inferior de l'aprovada ahir per l'escola de música d'Olot i destinada a cobrir la despesa del curs 2011-12. A petició de la portaveu del PP, Júlia Sala, el regidor d'Hisenda, Josep Gelís (CiU), va assenyalar que Olot encara no ha rebut les quantitats del conveni del 2011, aprovat ahir per unanimitat.

La regidora d'Ensenyament, Núria Fité (CiU), va concretar que l'acord entre l'Ajuntament i la Generalitat puja a 354.000 euros (uns 1.300 euros per alumne). En el mateix ple, es va aprovar l'acord per una subvenció pel sosteniment de l'Escola de Música de 70.380 euros, també del curs 2011-12.

Els convenis van provocar la intervenció del portaveu d'ERC, Pere Gómez, el qual va demanar un esforç del municipi envers l'escola de música similar al que ha fet per les escoles bressol.

La regidora d'Ensenyament Núria Fité va contestar "som conscients de la càrrega de les escoles de música i de les escoles bressol per a les famílies", Va afegir, "ho tindrem en compte perquè el cost no els sigui superior", .

L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), va respondre que "l'Escola de Música em fa patir". Segons ell, la complicada situació de l'Escola de Música deriva del fet que el Govern de l'Estat no ha aportat 2 partides econòmiques destinades al finançament de les escoles infantils a Catalunya.

En el mateix ple l'Ajuntament va aprovar demanar una pòlissa de tresoreria d'un milió d'euros per l'exercici del 2013. El regidor d'Hisenda, Josep Gelís (CiU), va assenyalar que la pòlissa està destinada a cobrir els pagaments immediats destinats als proveïdors. Segons ell, la raó de la pòlissa és l'espera de l'arribada de l'efectiu provinent del cobrament de l'Impost de Béns Immobles.

El portaveu del PSC, Jaume Mir, va demanar més atenció en les finances municipals per no haver de demanar pòlisses de quantitats tan elevades.