L'Ajuntament de Roses ha obert la convocatòria de la nova campanya "Roses, posa't guapa!" que subvencionarà les rehabilitacions i restauracions de les façanes i mitgeres vistes que es facin als immobles del nucli històric de la població. Entre els requisits necessaris per acollir-se a les ajudes, que poden arribar fins als 3.000 euros per intervenció, hi ha que la finca tingui una antiguitat mínima de deu anys o que l'edifici es trobi dins del nucli antic i l'eixample de la població.

L'actuació vol implicar l'àmbit privat a les actuacions de millora urbanística que s'està fent en aquesta zona en el marc del programa del Pla de Barris. El consistori busca incidir en tres àmbits. Per una banda, en la millora del paisatge urbà del centre històric, tant pel que fa a les qüestions estètiques com les de seguretat. També vol reactivar el sector de la construcció a través dels projectes que es portin a terme i, finalment, regenerar el parc immobiliari de Roses, amb la revalorització que les reformes poden comportar.

Fins un 30% de l'import

L'import de la subvenció correspondrà al 30% del pressupost de la intervenció amb un màxim de 3.000 euros. La campanya està dotada per aquest exercici amb 50.000 euros. S'hi podran acollir els immobles inclosos dins l'àmbit delimitat entre la ronda Miquel Oliva, la carretera de les Arenes, la carretera de Mas Oliva, la Gran Via Pau Casals, la Riera de la Quana, el carrer de la Barca i la pujada al Puig Rom.