L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha traslladat el director de l'escolla bressol Oreneta a l'àrea d'Urbanisme. El moviment, consensuat entre el ja exdirector i el govern es fa per reduir els costos de l'escola, segons explica l'alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), que afegeix que és una mesura per fer front al previsible decret del Govern central que limitarà l'aportació que les administracions fan en serveis públics, com és el de les llars d'infants. La direcció de l'Oreneta l'assumirà l'actual directora del centre Mas Balmanya, que realitza el servei a través d'una empresa externa. L'Ajuntament ha fet un contracte per hores a aquesta empresa, durant les quals la directora farà assessorament a les educadores de l'Oreneta.

L'exdirector de la llar d'infants Oreneta exercia aquest càrrec des de l'inici del centre escolar (el curs passat va celebrar els 25 anys de vida) i és psicòleg. Segons el batlle (en una entrada en el seu Facebook), en la seva nova destinació a l'àrea d'Urbanisme realitzarà "tasques relacionades amb urbanitzar una sèrie de carrers mitjançant contribucions, la gestió de les inspeccions d'obra i altres relacionades amb el Pla de Barris (on deixarem de contractar diverses persones)". Malgrat que l'especialitat de l'exdirector és en el terreny educatiu, l'alcalde concreta que "ha fet diversos màsters, de manera que pot fer una bona feina en diferents àrees de l'Ajuntament, on no només es requereix una capacitació específica (a Urbanisme no només hi treballen aparelladors i arquitectes)".

Menys cost per a les famílies

Actualment, i segons va informar el govern fa un parell de setmanes, l'Ajuntament aporta el 60,39% del cost del servei de les escoles bressol del municipi. Un percentatge que es preveu que s'haurà de reduir amb el previsible decret del govern central limitant l'aportació de diners provinents de les administracions en serveis com aquest. Amb el trasllat del director, es vol reduir el cost del servei i, d'aquesta manera, reduir-lo també pels usuaris i fer que les taxes siguin assumibles per les famílies quan sigui vigent la limitació del govern de Madrid.

"La idea final -explica l'alcalde- és poder fer que les dues escoles bressol municipals puguin ser gestionades d'una manera similar, amb el model de l'escola bressol municipal Mas Balmanya. En aquesta s'ha sabut compaginar un alt nivell de qualitat (estan ocupades el 99% de les seves places) amb uns costos ajustats)". Mas Balmanya té sobre el centenar de places, mentre que a l'Oreneta n'hi ha 170, però només 55 alumnes. Així, també s'hi vol incrementar el nombre d'alumnes.

La intenció del govern és ajuntar el concurs per la gestió de Mas Balmanya (la concessió acaba el 2014) amb l'Oreneta. Tot i que les educadores de l'Oreneta seguiran sent treballadores municipals. De fet, es pretén que la direcció d'aquesta escola bressol s'externalitzi, però es mantinguin les treballadores municipals.