Serra: «la imputació em va marcar un abans i després»

L´alcaldessa d´Amer plega del càrrec emocionada i afirmant que ella és innocent en el cas del pisos il·legals

 07:37  
Serra: «la imputació em va marcar un abans i després»
Serra: «la imputació em va marcar un abans i després» 

Dinou mesos, és el temps que Alba Serra (CiU) ha estat a l´alcaldia d´Amer i ahir en el ple de renúncia tot emocionada va afirmar que la querella presentada per l´exalcalde Xavier Targa (ERC) que li ha comportat la seva imputació en el cas del bloc de 76 pisos amb llicència nul·la d'Amer li va fer «molt de mal i marcar un abans i un després» a la seva vida i el camí cap a la fi de la seva etapa política.
L´octubre passat va haver d´anar a declarar juntament amb dos exacaldes més Narcís Junquera (CiU) i Joan Güell (IA) pels fets, dels quals es defensa com va dir «perquè sóc innocent i es demostrarà». Ahir va recordar que l´actuació que ella ha dut a terme pel que fa als pisos és un canvi de Normes Subsidiàries de dues unitats d'actuació que afecten un carrer i en cap cas com va denunciar al seu dia ERC s´estreny el carrer de l´alcalde Domènech per fer una legalització encoberta.
La sala de plens de l´ajuntament d´Amer es va omplir abans de l´hora del ple, les sis de la tarda, per l´expectació que havia creat la renúncia d´Alba Serra a l´alcaldia d´aquest convuls ajuntament, que està fortament marcat per temes urbanístics com va reconèixer ella mateixa ahir al ple.
Serra inicialment va intentar explicar que la seva dimissió es deu a qüestions personals però va reconèixer que l´Ajuntament d´Amer «és l´estrella dels [municipis] complicats però que ho he intentat fer el millor possible». I també va afegir que el fet d´estar imputada l´havia marcat i va lamentar que «quan la política entra als jutjats, és quan es destrueix». Amb tot va dir que marxa de l´ajuntament «tranquil·la pel que fa a la gestió» i va detallar que deixava el consistori «sense cap llast econòmic». També va reconèixer que no s´han fet obres durant el seu mandat i va afegir que mostra d´això és que s´ha «dedicat a pagar deutes».
El ple va pujar de to quan va ser el torn de l´oposició, el grup d´ERC que li va retreure la seva «mala gestió». Tant Serra com el tinent d´alcalde Narcís Junquera van mostrar-se poc receptius a les crítiques i també van aturar alguns dels regidors republicans quan feien les intervencions. Dels tres regidors d´ERC que van parlar el més dur va ser Moisès Garcia, que va retreure a Serra la poca presència a l´ajuntament i ella va recordar que hi havia anat diàriament malgrat que des de l´octubre havia reduït la dedicació. Finalment, l´exalcaldessa va destacar que havia contractat un gerent «per decisió personal» perquè l´Ajuntament no funciona bé. Garcia però va qualificar el mandat de Serra de «legislatura perduda» i va lamentar la manca de comunicació entre oposició i govern. I també va recordar la falta de plens ordinaris, un fet que l´exalcaldessa va reconèixer.
L´exalcalde republicà Xavier Targa va lamentar que Serra al seu parer «no hagi donat el millor de si» i va reconèixer que tant el seu grup com CiU des que va començar el mandat «hem perdut tots els papers». Un tema que va aplaudir el tinent d´alcalde Narcís Junquera, que va demanar que a partir d´ara els plens puguin ser menys tensos i va ressaltar, en un moment en què Alba Serra estava emocionada, que «que tothom ha d´aprendre de la dimissió». També va instar ERC a «reflexionar perquè aquest camí és perillós», en referència a la querella que va interposar Targa.
Un cop Serra va donar compte al ple de la seva renúncia Narcís Junquera es va convertir automàticament en nou batlle d´Amer en ser tinent d´alcalde fins que no se n´investeixi un altre. I alhora, es va demanar les credencials d´Albert Plana, el número 7 a les municipals del 2011 ja que Serra a banda d´abandonar l´alcaldia també va deixar la seva acta de regidora.

Comarques

Turistes lluny del litoral, a la catedral de Girona.
Només un 7,4% dels turistes s'allotgen en hotels que no són a la Costa Brava

Només un 7,4% dels turistes s'allotgen en hotels que no són a la Costa Brava

Al conjunt de l'estat, Barcelona va ser el punt turístic amb més alt nombre de persones als hotels

Més d´un centenar de persones es manifesten a la Rambla de Figueres

Més d´un centenar de persones es manifesten a la Rambla de Figueres

La comunitat musulmana surt al carrer per reivindicar que arran dels fets no es relacioni el...

El pare de Mohamed Aalla assegura que el seu fill detingut «no ha fet res»

El pare de Mohamed Aalla assegura que el seu fill detingut «no ha fet res»

Brahim Aalla diu que no va notar cap comportament estrany en els seus altres dos fills però admet...

«No són un Estat i tampoc segueixen la doctrina de l´Islam, són terroristes»

«No són un Estat i tampoc segueixen la doctrina de l´Islam, són terroristes»

Entrevistem la doctora Bramon quan fa tot just una setmana dels atemptats terroristes de...

Barcelona reforçarà la presència d´agents i obstacles al carrer

Barcelona reforçarà la presència d´agents i obstacles al carrer

Faran més hores extres i patrullatges i augmentaran els elements mòbils permanents o provisionals...

Es preveu una tercera onada de calor els últims dies d´agost

Es preveu una tercera onada de calor els últims dies d´agost

Els experts preveuen un final de mes amb temperatures que tornen a l'alça amb semblances als...

Enllaços recomanats: Premis cinema