Dinou mesos, és el temps que Alba Serra (CiU) ha estat a l´alcaldia d´Amer i ahir en el ple de renúncia tot emocionada va afirmar que la querella presentada per l´exalcalde Xavier Targa (ERC) que li ha comportat la seva imputació en el cas del bloc de 76 pisos amb llicència nul·la d'Amer li va fer «molt de mal i marcar un abans i un després» a la seva vida i el camí cap a la fi de la seva etapa política.

L´octubre passat va haver d´anar a declarar juntament amb dos exacaldes més Narcís Junquera (CiU) i Joan Güell (IA) pels fets, dels quals es defensa com va dir «perquè sóc innocent i es demostrarà». Ahir va recordar que l´actuació que ella ha dut a terme pel que fa als pisos és un canvi de Normes Subsidiàries de dues unitats d'actuació que afecten un carrer i en cap cas com va denunciar al seu dia ERC s´estreny el carrer de l´alcalde Domènech per fer una legalització encoberta.

La sala de plens de l´ajuntament d´Amer es va omplir abans de l´hora del ple, les sis de la tarda, per l´expectació que havia creat la renúncia d´Alba Serra a l´alcaldia d´aquest convuls ajuntament, que està fortament marcat per temes urbanístics com va reconèixer ella mateixa ahir al ple.

Serra inicialment va intentar explicar que la seva dimissió es deu a qüestions personals però va reconèixer que l´Ajuntament d´Amer «és l´estrella dels [municipis] complicats però que ho he intentat fer el millor possible». I també va afegir que el fet d´estar imputada l´havia marcat i va lamentar que «quan la política entra als jutjats, és quan es destrueix». Amb tot va dir que marxa de l´ajuntament «tranquil·la pel que fa a la gestió» i va detallar que deixava el consistori «sense cap llast econòmic». També va reconèixer que no s´han fet obres durant el seu mandat i va afegir que mostra d´això és que s´ha «dedicat a pagar deutes».

El ple va pujar de to quan va ser el torn de l´oposició, el grup d´ERC que li va retreure la seva «mala gestió». Tant Serra com el tinent d´alcalde Narcís Junquera van mostrar-se poc receptius a les crítiques i també van aturar alguns dels regidors republicans quan feien les intervencions. Dels tres regidors d´ERC que van parlar el més dur va ser Moisès Garcia, que va retreure a Serra la poca presència a l´ajuntament i ella va recordar que hi havia anat diàriament malgrat que des de l´octubre havia reduït la dedicació. Finalment, l´exalcaldessa va destacar que havia contractat un gerent «per decisió personal» perquè l´Ajuntament no funciona bé. Garcia però va qualificar el mandat de Serra de «legislatura perduda» i va lamentar la manca de comunicació entre oposició i govern. I també va recordar la falta de plens ordinaris, un fet que l´exalcaldessa va reconèixer.

L´exalcalde republicà Xavier Targa va lamentar que Serra al seu parer «no hagi donat el millor de si» i va reconèixer que tant el seu grup com CiU des que va començar el mandat «hem perdut tots els papers». Un tema que va aplaudir el tinent d´alcalde Narcís Junquera, que va demanar que a partir d´ara els plens puguin ser menys tensos i va ressaltar, en un moment en què Alba Serra estava emocionada, que «que tothom ha d´aprendre de la dimissió». També va instar ERC a «reflexionar perquè aquest camí és perillós», en referència a la querella que va interposar Targa.

Un cop Serra va donar compte al ple de la seva renúncia Narcís Junquera es va convertir automàticament en nou batlle d´Amer en ser tinent d´alcalde fins que no se n´investeixi un altre. I alhora, es va demanar les credencials d´Albert Plana, el número 7 a les municipals del 2011 ja que Serra a banda d´abandonar l´alcaldia també va deixar la seva acta de regidora.