El Servei d'Ocupació de Catalunya ha subvencionat diferents accions ocupacionals i de desenvolupament local dins el projecte Treball als Barris a la Bisbal d'Empordà, on destaquen en l'àmbit formatiu dues accions de formació professional basades en l'eficiència energètica i la ceràmica artesanal.

El curs d'agents energètics té per objectiu conèixer i comprendre els aspectes bàsics relacionats amb una auditoria energètica amb la conseqüent interpretació de resultats i presentació de conclusions. Aquest és un nou perfil professional de futur vinculat amb l'àmbit de l'estalvi i l'eficiència energètica.

El curs de terrisseria artesanal vol dotar de coneixements bàsics de terrisseria per treballar en una empresa de ceràmica i per desenvolupar una activitat de caràcter artesanal com a professió independent. La importància del sector ceramista amb la població fa que el curs també sigui una acció amb projecció de futur per al propi sector. El curs serà de 300 hores i també comptarà amb pràctiques a empreses.