Després de la seva renúncia, Jaume Torramadé negocia quina ha de ser el seu no paper com a diputat de CiU. Torramadé ha mostrat interès a gestionar àrees de pes econòmic i que permetin controlar organismes autònoms com el DipLab, el DipSalut o l'organisme tributari Xaloc. El també alcalde de Salt va tenir un paper rellevant en la creació d'aquests ens quan va ocupar la vicepresidència en els governs de Carles Páramo (CiU) o d'Enric Vilert (ERC).

El futur president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va avalar que Jaume Torramadé no abandoni la seva acta de diputat i continuï vinculat a la institució. Giraut s'ha marcat com a objectiu immediat "normalitzar el trasbals polític" que ha viscut la Diputació els darrers dos mesos, arran de les denúncies creuades per assetjament i extorsió que han costat el càrrec a Torramadé. L'alcalde de Platja d'Aro, que dimarts vinent prendrà possessió en un ple extraordinari, va assegurar que entén la situació "traumàtica" que viu el seu predecessor, però també ha admès que l'equip de govern li havia "perdut la confiança" després que Torramadé intentés recuperar la presidència una setmana després d'apartar-se'n.

Dins d'aquesta normalització de l'activitat de la Diputació, s'han començat converses per establir el futur cartipàs. Convergència Democràtica està tractant de reforçar el paper de les seves vicepresidències, encara que en el cas de Soy també perdria pes polític.

Torramadé va renunciar a la presidència de la Diputació però no a la seva acta de diputat. Després que el ple ordinari de dimarts accepti la seva renúncia i l'extraordinari proclami nou president Joan Giraut, Torramadé continuarà com a diputat de l'equip de govern. "Jo entenc que no suposarà cap incidència negativa per a la Diputació perquè la situació ja s'haurà normalitzat", va opinar Giraut, que avala la decisió de Torramadé.

El mateix alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ja ha mostrat interès en diversos organismes autònoms que impliquin una gestió econòmica. Torramadé va participar activament en la creació de l'organisme de gestió de tributs Xaloc, també va impulsar el DipSalut i en el darrer mandat ha proposat la creació del laboratori d'iniciatives econòmiques DipLab. El representant saltenc ja ha mantingut contactes amb altres diputats de CiU per fer-li saber el seu interès en la configuració del nou cartipàs.

L'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, va assegurar que per a ell és "un honor" convertir-se en el nou president de la Diputació de Girona i que la seva primera missió tan bon punt l'investeixin serà treballar per "normalitzar la situació" a la institució. Giraut va admetre que el govern de la Diputació ha viscut dos mesos de "trasbals" com a conseqüència de l'afer de la denúncia per suposat assetjament sexual i extorsió que ha esquitxat l'anterior president, Jaume Torramadé.

"Hem de ser respectuosos amb les denúncies en l'àmbit judicial", va instar Giraut, que va detallar que en un altre nivell, el personal, entén i comprèn "la situació traumàtica que viu Torramadé". A més, també va recordar que hi ha una comissió d'investigació oberta dins la mateixa Diputació per esclarir si hi ha hagut algun tipus de malversació de diners públics durant la gestió de Torramadé.

Satisfacció per a l'ego polític

Joan Giraut va detallar que ser president de la Diputació de Girona és "un gran honor" i un càrrec que "complau enormement" el seu "ego polític". "Més enllà d'això, sóc conscient de la responsabilitat i el repte que agafo en relació amb la institució i per la confiança que han dipositat en mi els meus companys de partit", va afirmar Giraut, que assegura que va rebre tot el suport dels diputats de l'equip de govern.