El TSJC dóna la raó a Blanes i no haurà d´enderrocar l´edifici de Mont-Ferrant

La sentència contempla, però, que l'Ajuntament haurà d'indemnitzar a la veïna demandant

 01:22  

BLANES | JORDI VERA El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dóna finalment la raó a l'Ajuntament de Blanes en el cas de Mont-Ferrant i no s'haurà d'enderrocar el polèmic edifici del passeig de Santa Bàrbara. La nova sentència, que revoca l'anterior que declarava nul·la la llicència i obligava a tirar a terra el bloc de pisos, contempla també que la veïna demandant podrà demanar una indemnització a l'Ajuntament, sempre que ho pugui demostrar amb proves. La sentència del TSJC és ferma i no admet cap altra recurs.
El cas es remunta a 2006, quan la Junta de Govern Local va aprovar la llicència per la construcció de l'edifici plurifamiliar. La denúncia de la demandant es fonamentava en què el nou edifici s'havia construït enganxat a casa seva, sense els tres metres de separació que es requerien segons el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) aleshores vigent. A partir d'aquí, diverses sentències i jutjats havien donat la raó a la veïna i la darrera va declarar la llicència nul·la i obligava a enderrocar l'edifici. Però es donava la paradoxa que si s'hagués executat la sentència d'enderroc, que ara s'ha revocat, al tornar a edificar el solar buit l'edifici es podria haver fet exactament al mateix lloc, perquè amb el POUM actual sí que es podia fer.
Així, doncs, el TSJC ha estimat en la seva totalitat el recurs d'apel·lació que va presentar l'Ajuntament de Blanes a la Sala del Contenciós Administratiu contra la interlocutòria dictada el 3 de novembre de 2010, en què es declarava nul·la la llicència i l'obligava a enderrocar. El TSJC considera que la sentència no es podia executar, però afirma que això comporta la tramitació d'una indemnització, que s'haurà de fixar entre l'Ajuntament i la demandant. Si no es possessin d'acord, el cas podria acabar al jutjat també.
A més, la sentència del TSJC explica que els treballs d'elaboració del nou POUM es van iniciar abans de donar la llicència, tot i que no es va aprovar fins anys després, i en aquests es va constatar que el sector de Mont-Ferrant estava consolidat i que el tipus d'edificacions existents eren majoritàriament entre mitjaneres. I afegeix que només hi havia una sola edificació unifamiliar aïllada amb la separació de tres metres. "Aquesta apreciació ha quedat corrobora", diu la sentència.
Segons l'alcalde Josep Marigó, el més destacat de la sentència és que demostra que "el POUM no va ser fet per arreglar res, sinó que recollia una realitat existent" i va afegir que "dóna plena tranquil·litat a les famílies propietàries després de molts anys". Finalment, va afirmar que "s'ha tornat a recuperar el seny i el sentit comú respecte una edificació que l'Ajuntament defensava que s'havia fet seguint fil per randa totes les normatives urbanístiques vigents".

Comarques

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home de 45 anys va patir ahir una aturada cardíaca mentre participava a la 44a Travessia de...

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Representants de Sant Joan de l'Albera, Rosselló, van participar ahir a la Festa Major de...

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

Alguns veïns del poble no veuen bé que propaganda d'una determinada opció política serveixi per...

El sector turístic acaba l´agost amb xifres d´ocupació similars a les de l´any passat

El sector turístic acaba l´agost amb xifres d´ocupació similars a les de l´any passat

Únicament els apartaments de lloguer esperen tancar la temporada amb un increment respecte al...

«És molt dur viure sense ser qui realment ets»

«És molt dur viure sense ser qui realment ets»

Denuncia patir l'assetjament i la discriminació diàriament, actituds que no aturen la...

Enllaços recomanats: Premis cinema