La renúncia de la regidora socialista Lourdes Fàbrega a seguir formant part l'equip de govern ha agafat per sorpresa molts blanencs. A mi també. La lectura, però, del comunicat que ha divulgat, on explica els seus ?mo?tius, fa pensar que les divergències que posa de manifest, tant amb l'alcalde com amb altres companys, fa mesos que s'estaven covant.

En el moment de posar-me a escriure només disposo de les argumentacions que ha fet públiques la regidora, per donar un pas que pot tenir una importància remarcable en l'esdevenir del socialisme blanenc. Caldrà, com a mímin, escoltar l'altre bàndol, l'alcalde Josep Marigó, per poder fer-nos una idea de les motivacions que han portat la sra. Fàbrega a "plegar".

D'una primera lectura del manifest de renúncia es pot deduir un xoc entre el desencisat pragmatisme amb què Blanes està essent governat aquests darrers mesos i la il·lusió i la voluntat de canviar unes quantes coses amb propostes més properes a un programa i una ideologia d'esquerres, com pertocaria fer al partit socialista. Un xoc entre la idea que, atesa la crisi i el paupèrrim estat de les arques municipals, no hi altra opció de govern que seguir tirant endavant mesures recaptatòries de tot tipus (amb el suport de CiU al plenari) i les idees de renovació profunda de persones i responsabilitats en àrees municipals tan importants com Hisenda i Intervenció, com propugna la sra. Fàbrega.

Potser la meva ingenuïtat m'ha fet pensar i em fan seguir pensant que tant l'alcalde, Josep Marigó, com la sra. Lourdes Fàbregas han fet i fan política a Blanes sense càlculs ni especulacions sobre futures responsabilitats en nivells més alts de l'administració. Per això, l'última cosa de la qual molts blanencs voldríem assabentar-nos és que aquesta crisi té quelcom a veure amb posicionaments personals davant les picabaralles que des de fa mesos sacsegen el socialisme català i la seva cúpula directiva.

De seguir treballant junts, Fàbregues i Marigó (tot i discrepàncies de més o menys calat) haurien i podrien aportar moltes coses per reconduir (remuntar?) el Blanes gris i desdibuixat d'aquests últims anys. Com a mínim, experiència. Quina llàstima!