Detingut el president del Club d´Hoquei de Lloret en l´operació contra la màfia russa

La Guàrdia Civil també ha detingut una segona persona, el cunyat del suposat cap de la trama, Andrei Petrov

 20:06  
Detingut el president del Club d´Hoquei de Lloret en l´operació contra la màfia russa
Detingut el president del Club d´Hoquei de Lloret en l´operació contra la màfia russa ACN

ACN | LLORET La Guàrdia Civil ha detingut el president del Club d'Hoquei Lloret de Mar, Joan Perarnau Berruezo, en el marc de l'operació policial contra el blanqueig de capital vinculat a la màfia russa que va ser desarticulada divendres. La Guàrdia Civil també ha detingut una segona persona, el cunyat del suposat cap de la trama a Lloret de Mar, Andrei Petrov. Aquestes dues detencions se sumen a les quatre que va practicar aquet divendres ka Guàrdia Civil. Segons la policia, el grup delictiu hauria blanquejat 56 milions d'euros procedents d'organitzacions criminals. En el marc de l'operació també es va registrar divendres l'Ajuntament per buscar documentació relacionada amb permisos d'obres il·legals.

Un dels detinguts divendres és el cap del grup, l'empresari rus Andrei Petrov, acusat de blanquejar 50 milions d'euros a través d'un entramat d'empreses, en les que s'inclouen gasolineres, restaurants i immobiliàries.

Pel que fa a la seva presumpta vinculació amb el Club d'Hoquei, es dóna el cas que l'empresa de Petrov, DDC, era un dels patrocinadors del Club d'Hoquei de Lloret, així com també del Club de Futbol, i la seva marca apareixia impresa a les samarretes dels jugadors. La vicepresidenta del Club d'Hoqueig és Guadalupe Oliva Pujol, la dona de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo.

Petrov, a qui se li ha intervingut un kalashnikov, declararà dilluns davant de l'Audiència Nacional espanyola. L'operació està dirigida pel jutge Eloy Velasco.

El jutge sospita que, en dos anys, la suposada xarxa hauria blanquejat 56 milions d'euros invertint en negocis immobiliaris, de restauració, en benzineres i en locals comercials. Segons sembla, la xarxa actuava a tot Catalunya però la seu es trobava a Lloret de Mar.

Les empreses investigades de la xarxa de la màfia russa estaven vinculades, segons les investigacions policials, amb Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI. La xarxa es dedicava a blanquejar fons procedents de Rússia i tenia vinculacions amb dues organitzacions criminals d'aquest país anomenades Solntsevskaya i Solomonskaya.

Durant l'operació es va intervenir també al domicili del presumpte líder un fusell Kalashnikov. Posteriorment, els agents de la Guàrdia Civil van personar-se també a l'Ajuntament de Lloret de Mar per sol·licitar documentació sobre diverses persones i informació de les empreses que, suposadament, servien per blanquejar els diners.

Un dels projectes executats per l'empresa de Petrov, DDC, va ser la reconversió de l'antiga plaça de Braus en un centre comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. Una decisió que l'oposició ja va criticar en un ple del 2009 perquè consideraven que estaven fent un "vestit a mida" d'una empresa privada en detriment dels interessos municipals.

Enllaços recomanats: Premis cinema