Dimarts al matí, la primera tinent d'alcalde de Blanes, Lourdes Fàbrega sorprenia amb la presentació de la seva renúncia al càrrec per desavinences amb l'alcalde, Josep Marigó (PSC). Ara, quatre dies més tard, Fàbrega assegura que si bé no ha pres la decisió de si es converteix en la primera regidora no adscrita de l'Ajuntament i, per tant, passa a l'oposició, tampoc hi tanca les portes. I és que, com va relatar ahir, s'ha trobat que hi ha moltes persones que li ho demanen, ja que, al seu parer, podria realitzar, va dir la regidora, "una oposició amb una actitud útil i coherent".

La decisió, de moment, no està presa, però la regidora explica que necessita uns dies per prendre distància i reflexionar si segueix o no com a regidora en aquest Ajuntament, on és edil des de 1999. De fet, ja va comptar amb regidories de govern amb Josep Marigó en l'etapa de govern entre els anys 2003 i 2007. En aquest mandat, en canvi, Fàbrega havia escalat fins a la primera tinença d'alcalde i s'encarregava de recursos humans, participació, promoció i joventut.

Amb tot, però, en un dur comunicat, dimarts va fer palès que deixa el govern perquè, entre d'altres, l'alcalde Josep Marigó compta amb una manca de sensibilitat d'esquerres, és "totalitari" i s'han incomplert compromisos electorals i de caure "en els mateixos defectes" que l'anterior govern de CiU, entre d'altres. Uns fets que al seu parer han provocat una situació "insuportable.

Un altre aspecte que Fàbrega decidirà en els propers dies és si abandona el PSC, una decisió que relata que ha de prendre "amb molta calma", ja que no té només unes conseqüències locals sinó que s'estén a un àmbit més ampli. Cal recordar que Lourdes Fàbrega pertany al grup socialista des de fa 14 anys, els mateixos que l'alcalde de Blanes.