El Govern invertirà 1,5 milions per millorar la carretera de la vergonya

Territori i Sostenibilitat anuncia que serà la primera obra a Girona quan la situació econòmica millori

 06:30  

BESCANÓ | ACN/DDG El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar ahir a la tarda que invertiran properament 1,5 milions d'euros en la carretera de la vergonya com a mesura urgent per millorar-ne la seguretat. Vila va reconèixer que no hi ha diners per executar el projecte de millora de la carretera, però es va comprometre davant d'alcaldes i membres de la Plataforma de la Carretera de la Vergonya que aquesta serà la primera obra que es farà a la demarcació quan la situació econòmica millori.
Segons Vila, totes les parts implicades han consensuat que el tram que presenta més perillositat és el de Bescanó a Anglès i, per tant, el Govern començaria les obres per aquest punt.

ERC exigeix prioritzar la via
Al matí, ERC va demanar a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que prioritzi les obres de millora de la carretera de la vergonya. El diputat d'Esquerra al Parlament, Roger Torrent, va ressaltar que és "necessari i prioritària" la millora de la N-141e, més coneguda com la carretera de la vergonya, que uneix Salt i Anglès.
La formació política la va descriure com una via amb un "elevadíssim índex d'accidentalitat" i per on cada dia hi passen 10.000 vehicles. "Vetllarem perquè es facin mesures pal·liatives urgents en els tres punts negres que hi ha i perquè es posi fil a l'agulla al projecte constructiu de la carretera", va assegurar Torrent. El seu partit va remarcar que és "imprescindible" que es modifiqui aquesta via de 22 quilòmetres i d'un únic sentit per banda perquè hi ha "en joc" la seguretat de les persones.
"És una carretera sense vorals i una infraestructura del segle passat", va assenyalar Torrent. El diputat, acompanyat per la diputada al Congrés Teresa Jordà, el diputat provincial i alcalde de Vilablareix, David Mascord, i la regidora d'ERC a Bescanó, Anna Garriga, van fer un acte a peu de la N-141e amb l'assistència de membres de la Plataforma de la Carretera de la Vergonya, que demanen un nou traçat. Torrent va explicar que faran pressió i vetllaran perquè, tot i les dificultats pressupostàries actuals, es tiri endavant el projecte constructiu i el Govern es comprometi a incorporar la inversió en el pressupostos per al 2013.

Enllaços recomanats: Premis cinema