"Amants de la tradició, ens va sobtar que el rei Baltasar anés segon, abans que el rei Gaspar", va comentar el portaveu de Plataforma per Catalunya, Ignasi Mulleras, en l'apartat de precs i preguntes del darrer ple. Després de felicitar l'entitat organitzadora de la cavalcada dels Reis d'Orient, va exposar que "Olot deu ser l'única ciutat catalana on s'ha invertit l'ordre dels Reis".

La resposta va anar a càrrec del regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (CiU). El regidor convergent va explicar que des de fa 33 anys participa en l'organització de la cavalcada. En aquest temps, segons va testimoniar, sempre ha vist el rei Baltasar per davant del rei Gaspar. Fins i tot, va indicar que "fins i tot recordo que el negre està enmig del ros i del blanc als trons del Firal".

L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), va intervenir per tal de clarificar que "tingui per segur que l'ordre dels Reis d'Olot no té cap connotació racista. Va afegir que "només és un costum olotí". Llavors, el portaveu del PSC, Josep Guix, va afegir "en tot cas, ens agrada molt que el Rei negre vagi per davant del ros". L'alcalde va assentir: "sí que ens agrada".

Josep Maria Corominas va apuntar que l'Ajuntament haurà de consultar l'ordre a l'entitat organitzadora: el Centre Cultural Els Catòlics d'Olot.