Un sindicat policial rebutja la versió del regidor de la suspensió de la festa

Afirma que "l'actual ambient laboral i decisions preses no afavoreixen la predisposició"

 
El regidor Lluís Pujol
El regidor Lluís Pujol diari de girona

CARLES TORRAMADÉ El secretari general del Sindicat Professional de Policies Municipals d'Espanya-Catalunya, Daniel Bel, ha emès un comunicat en resposta a les explicacions del regidor de la Policia Local de Palafrugell, Lluís Pujol (CiU), sobre la suspensió de la celebració de la festiviat del patró, programada per ahir i que no es va celebrar perquè la previsió d'assistència d'agents era baixa (no arribava a la vintena segons el regidor). Segons Bel, "és ben cert que l'actual ambient laboral i determinades decisions preses dins de la policia no afavoreixen la predisposició ni motivació dels treballadors a participar-hi (a la celebració de la festivitat)".
Al sindicat, "rebutgem en la seva totalitat la valoració feta pel senyor regidor en la qual s'excusa per no celebrar un acte institucional com és el patró de la Policia Local". El secretari general de SPPME-CAT (majoritari en el cos policial de palafrugell segons Bel) fa referència a la informació que va publicar Diari de Girona el passat dijous, en què s'informava que se suspenien els actes previstos per ahir per la poca concurrència d'agents.
Pujol va argumentar aquesta poca disposició a assistir a l'acte institucional al fet que "la gent no està animada" com a conseqüència de la mala situació econòmica i d'incertesa laboral que es viu en el conjunt de la societat. L'edil, a més, desmarcava totalment aquesta suspensió dels problemes interns que hi ha hagut en el cos policial. No obstant això, des de dins de la Policia Local, i així ho va explicar aquest diari, es manifestava que el motiu és que segueixen havent-hi problemes de convivència entre agents, com n'hi havia hagut anteriorment i que posen sobre la taula que malgrat que l'equip de govern ho ha intentat arreglar amb canvis en els comandaments, la situació seguiria viciada.

Ambient laboral
Una versió que comparteix el sindicat en manifestar que "l'actual ambient laboral i determinades decisions preses dins de la policia" no ajuden que els agents estiguin disposats a assistir a la recepció oficial.
Bel afirma que aquesta festivitat s'ha celebrat a Palafrugell des de fa més de 35 anys i que "lamentem amb sinceritat la no celebració de la diada de la Policia Local, especialment perquè aquesta diada no pertany als membres de la policia, sinó al conjunt de la ciutadania de Palafrugell".

Enllaços recomanats: Premis cinema