Un promotor ha començat a desenvolupar una nova zona comercial i d'oci a l'Escala, a l'entrada de la població, a tocar del Camp dels Pilans. S'estan urbanitzant carrers i parcel·les alhora que es construeix el primer negoci, un supermercat de la cadena Mercadona. En aquest punt s'hi havia anunciat fa tres anys la intenció d'un empresar-hi d'ubicar-hi un multicinemes però el projecte hauria quedat aparcat.

L'alcalde Estanis Puig ha explicat que al sector d'un particular s'hi poden ubicar negocis comercials i d'oci però que fins al moment únicament s'hi ha concretat el del supemercat. En sorgir l'interès de Mercadona per situar-se en aquest punt, diu l'alcalde, el promotor del sector ha començat la urbanització de la zona amb la creació dels vials que hi donaran accés i la delimitació de les parcel·les, entre quinze i vint.

L'àrea comercial, de 83.337 metres quadrats, se situa just a peu de la C31, la carretera de Figueres i la Bisbal, just en un dels accessos a l'Escala. Estarà ubicat davant la rotonda de la carretera que porta a la urbanitzaicó del Camp dels Pilans i la carretera d'Albons, o direcció al nucli urbà. Es considera un lloc idoni per situar-hi negocis perquè es troba a la porta d'entrada i en un punt de pas de molts vehicles. El 2009 es va anunciar que s'hi preveia una inversió de 15 milions d'euros per impulsar aquest pla amb el nom d'Horta Vella, amb un 50% d'espai comercial, un 30% lúdic i un 20% que se cedia a l'Ajuntament. El projecte contemplava un multicinemes en el qual estava interessat el promotor.

L'impuls del sector es considera una nova oportunitat econòmica. L'àrea ha de connectar amb un altre sector empresarial i industrial, a la Closa del Llop, on ja s'hi situen alguns negocis, però que s'espera acabar de desenvolupar i ordenar urbanísticament.