L'actual alcalde de Lloret de Mar (Selva), Romà Codina, no ha dubtat ni un moment en assegurar que confia plenament en la gestió que va realitzar l'anterior batlle de la població, Xavier Crespo. Segons Codina, les últimes notícies que relacionen Crespo amb la màfia russa són informacions "molt dures i fortes" que estan fent "mal" al diputat, la seva família i, directament, al nom de Lloret de Mar. "No crec que sigui cert i espero que s'aclareixi el més aviat millor. Posaria la mà al foc per Xavier Crespo", ha afegit el batlle selvatà. Codina ha ressaltat que, des del consistori, estan "tranquils però amb incertesa" perquè no disposen de cap informació respecte a l'operació Clotilde.

"Fa molt de temps que conec en Xavier Crespo, som amics i crec que va fer totes les coses tal com ho havia de fer. Espero que això s'aclareixi ben aviat perquè li està fent molt mal a ell, a la seva família i al nom de Lloret de Mar", ha assenyalat Codina. L'alcalde ha criticat les últimes informacions publicades sobre el diputat de CiU i les ha titllat de "dures, fortes i poc contrastades".

"Aquesta mena de coses creen un neguit que no és bo ni pel turisme ni pel nom de Lloret de Mar", ha assegurat l'alcalde. En referència a la desarticulació del grup mafiós rus dirigit per Andrei Petrov, el batlle ha assegurat que no té "més informació que la que surt als mitjans" i assegura que des del consistori estan vivint aquesta situació "amb tranquil·litat i incertesa". "Com alcalde no m'agrada que sempre surti Lloret de Mar per incidents negatius com aquests i espero poder tenir més informació demà, dilluns", ha destacat.

Segons publica avui 'El Periódico', l'exalcalde de Lloret de Mar i actual diputat de CiU, Xavier Crespo, hauria cobrat una gran quantitat de diners de la trama de corrupció russa a canvi de proporcionar-li un tracte «privilegiat» des del consistori. El diari apunta que els documents confiscats en el registre de l'Ajuntament de Lloret i el testimoni d'una detinguda acrediten que l'exalcalde del municipi hauria cobrat desenes de milers d'euros de la trama.

Segons 'El País', diverses persones de l'entorn de Crespo haurien cobrat diners de la trama en efectiu, entre els quals la dona de l'exalcalde i vicepresidenta del club d'hoquei de Lloret. La Guàrdia Civil va detenir ahir al matí el president del club d'hoquei de Lloret de Mar, Joan Lluís Perarnau, per la seva presumpta relació amb la trama russa instal·lada al municipi i que va ser desarticulada divendres en el marc de l'operació Clotilde. Els agents van irrompre al pavelló esportiu de Lloret, on es trobava Perarnau, segons fonts consultades, el van detenir i van traslladar-lo fins a Madrid, on declararà davant el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco.