El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decretat presó sense fiança pel suposat cap de la màfia russa establert a Catalunya i detingut el passat divendres en l'operació Clotilde a Lloret de Mar juntament amb sis persones més. També ha adoptat la mateixa mesura per al seu cunyat, Konstantin Mischanin, a qui acusa de ser la seva mà dreta i l'encarregat de les seves activitats quan es trobava a l'estranger, i per l'arquitecta Pilar Gimeno, que s'ha negat a declarar.

Petrov ha prestat declaració durant dues hores i el jutge li imputa delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat mercantil i suborn. El fet que Velasco li imputi el delicte de pertinença a organització criminal, segons fonts de l'Audiència Nacional, es deu precisament als seus vincles amb la màfia russa.

Als altres dos detinguts que han declarat aquest dilluns a l'Audiència Nacional, Konstantin Mischanin i l'arquitecta Pilar Gimeno, els imputa els delictes de blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat i suborn.

El nombre de detinguts ha augmentat a set a causa de la detenció de la germana de l'arquitecta, Teresa Gimeno. Segons fonts de l'Audiència Nacional, va ser després que ella mateixa es va dirigir a la Guàrdia Civil per prestar declaració i va demanar fer-ho directament a Madrid, en comptes de fer-ho a Girona.

Aquesta tarda Velasco li pren declaració juntament amb el pare de Petrov i el president del Club d'Hoquei de Lloret. Aquest dissabteel jutge ja va interrogar i va deixar en llibertat amb càrrecs la secretària d'Andrei Petrov, Jessica Oleguin, a qui va retirar el passaport i a qui sotmet a vigilància policial.

L'operació, que va comportar una sol·licitud de documentació a l'Ajuntament de Lloret de Mar per buscar informació relacionada amb suposats permisos d'obres il·legals, se centra Petrov, que tenia participació en gasolineres, restaurants i immobiliàries, i que en el moment de la detenció tenia un AK-47 a casa seva.

L'empresa de Petrov, Development Diagnostic Company (DDC), patrocinava l'equip, així com el club de futbol de la localitat. La marca apareixia impresa a les samarretes dels jugadors, i la vicepresidenta del club és Guadalupe Oliva Pujol, la dóna de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo.

Les informacions periodístiques apunten a l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo -que no està imputat- que segons han publicat diversos mitjans hauria cobrat milers d'euros de Petrov a canvi d'un tracte de favor per part de l'Ajuntament. Crespo nega rotundament aquestes informacions i assegura que no ha rebut mai "ni un euro".

Un dels projectes executats per l'empresa de Petrov, DDC, va ser la reconversió de l'antiga plaça de Braus en un centre comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. La decisió va ser criticada per l'oposició.