El vent ha bufat molt fort des de la passada mitjanit i fins aquest dilluns al matí sobretot a les comarques del nord i sud del país. A Portbou han registrat ratxes de fins a 140 km/h, a la Vall de Boí (2.535 m) han arribat als 118 km/h; el Perelló als 94 km/h; a Roquetes als 96 km/h; a Das als 100 km/h; Mas de Barberans han registrat ratxes de fins a 110 km/h, i a Queralbs (1.971m) el vent ha bufat fins als 88 km/h, segons ha informat el Servei Meteorològic. No obstant, aquest migdia Protecció Civil ha passat l'alerta del pla Procicat a prealerta d'acord amb la previsió que indica una disminució de la intensitat de vent tant al nord com al sud.

L'avís de perill meteorològic vigent indica que la possibilitat de forts vents superiors als 90 km/h es limitarà a les comarques del Pirineu i Prepirineu, amb caràcter local i amb una probabilitat en general baixa. El pla Procicat es mantindrà en prealerta fins a la finalització de l'avís per forts vents prevista per les set del vespre.

Fins ara no s'ha registrat cap incidència destacable pel fort vent. Durant el dia d'avui, el telèfon d'emergències 112 no ha rebut cap trucada relacionada amb incidències a causa del vent, i els Bombers de la Generalitat tampoc han hagut de fer cap sortida.