Els agents dels Mossos d'Esquadra de Girona que van aparèixer despullats en un calendari eròtic han aconseguit recaptar 8.500 euros. El calendari va sortir a la venda a l'octubre i se n'han venut 2.796 exemplars a un preu de cinc euros. Dels diners recaptats, un total de 14.000, s'han hagut de descomptar les despeses d'edició. Dels beneficis nets, els agents han decidit destinar 1.500 euros a l'ONG Nou Sol, amb projectes socioeducatius a Tailàndia i Senegal, i la major part dels diners (7.080 euros) es van entregar ahir a la tarda a l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Girona, que els destinarà a un projecte d'ajuda a dones amb càncer de mama. A Girona, 400 dones es beneficien d'aquest programa.

La presidenta de l'AECC de Girona, Pilar Cort, va reconèixer que la donació arriba en un bon moment ja que cada vegada reben menys aportacions privades i públiques.

Un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van decidir ara fa uns mesos impulsar alguna iniciativa que els servís per recollir fons per lluitar contra el càncer. Per cridar l'atenció de la gent i aconseguir quants més diners millor, van deixar les manies de banda i van atrevir-se a sortir despullats en un calendari eròtic. Tot i que el cos estava al corrent de la iniciativa, es tracta d'un calendari que han impulsat a títol personal i on no apareixen elements reglamentaris dels Mossos d'Esquadra.

"Som conscients que en el seu moment el calendari va ser ?polèmic perquè no tothom entén el que vam fer perquè som policies, però ara veiem que podem ajudar gent amb càncer i això ens satisfà", va explicar una de les impulsores del calendari, Deborah Beltran.