He tingut accés les darreres hores a dos "emilius" un d'ells de la regidora Lourdes Fàbrega on amb poques lletres deia textualment "m'han fet fora" I l'acabava amb una "abraçada". L'altre "emiliu" de l'alcalde, Josep Marigó explicant amb la mateixa brevetat que la regidora li plegava del govern i acabava les quatre línies amb un "cordialment".

Llegint la premsa d'aquests dies el cert és que sembla que a Marigó li hagin tret una pedra de la sabata amb la sortida de la pencaire Lourdes Fàbrega, regidora amb caràcter i coherència. Li ha fet un favor. Un alcalde que segons Fàbrega fa una valoració de govern d'un any tot sol i sense comptar amb ningú del seu equip dedueix dues coses. La primera, que té una visió i control privilegiat de totes les regidories o bé, que no l'hi interessa en absolut el que puguin pensar la resta de companys de govern i amb el que ell pensa ja n'hi ha prou.

Ah, ho oblidava recordar el comunicat "oficial" de la regidora on explica els motius pels quals se'n va i on deixa força malament la figura de l'alcalde. Sorprèn també que una regidoria o polític demani disculpes a un regidor que a més és d'un altre partit, com ha estat el cas de Joaquim Torrecillas (CiU).

A en Marigó li ha sortit una pedra de la sabata, però la regidora en qüestió marxa segons entenc per estar fastiguejada, una actitud lloable i respectable. Ara caldrà veure quin paper fa al grup mixt. No sigui que la pedra a la sabata que es pensava tenia Marigó, es converteixi en un bloc de formigó on té números d'estavellar-s'hi.

Un alcalde en minoria amb un run-run social que el va collant cada dia més i una complicació al govern d'aquesta magnitud deixa un ampli ventall de possibilitats al municipi. Comença l'espectacle, CiU ja ha anunciat que es reunirà amb tots els grups, inclosa la regidora. Com diu el gran Sabina, en Marigó te números perquè dins el circ municipal encara li "creixin els nans".