ERC de Palafrugell, a l'oposició a l'Ajuntament, ha comptabilitzat un mínim de sis compromisos que constaven a l'agenda pública de l'alcalde i als quals no va assistir. Són de la setmana passada i es tracta d'una comissió d'Urbanisme, una altra d'Interior, una de Serveis a les Persones, la junta de portaveus i, el dijous, va faltar a la junta de govern i a les visites amb ciutadans al matí. Per aquest motiu, els republicans afirmen que "no podem fer més que lamentar i denunciar que l'agenda pública de l'alcalde és un frau". El batlle, Juli Fernández (PSC), ha recordat que ell té la seva agenda, però que hi té la capacitat de delegar. Així, per exemple, precisa que pot assistir a totes les comissions informatives de l'Ajuntament, però que en l'actual mandat no ha assistit a cap; o que en alguna altra ocasió ha faltat a la junta de govern. "En els òrgans col·legiats, l'alcalde pot delegar quan vulgui", afirma.

Fernández va decidir fer pública la seva agenda a través d'un apartat al web municipal per mostrar "una major transparència" de la seva activitat. Una publicitat que Esquerra ha aprofitat per retreure-li al batlle els sis compromisos públics als quals no va assistir la setmana passada malgrat que apareixien en el calendari.

Segons ERC, aquests incompliments provoquen una reacció a la ciutadania contrària a la que busca: "Quan allò que els càrrecs electes fem públic, quan allò que anunciem als nostres electors i als nostres ciutadans no ho complim, quan el ciutadà se sent enganyat, augmenta de manera exponencial la distància amb els seus representants públics".

Fernández, però, no ho veu així: "Jo faig la meva agenda pública. Però per exemple, els casaments no els fa tots l'alcalde. Hi ha molts actes que solapen i, per això, puc delegar". A més, respon al portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, que "no pot parlar de frau: per mi, frau és adjudicar a través d'un procediment incorrecte" les parades del mercat del peix.

Moció sobre la sobirania

Palafrugell celebrarà avui ple amb una moció sobre la declaració de sobirania de Catalunya i el dret a decidir que va aprovar el Parlament. El PSC tindrà llibertat de vot, malgrat que Fernández hi va votar en contra al Parlament: "Allà represento un grup parlamentari i, a Palafrugell, sóc l'alcalde d'un poble i represento a tothom, els que hi estan d'acord i els que no".