L'alcalde de Pont de Molins, Josep Fuentes, ha denunciat un veí de Figueres per amenaces i agressió durant una reunió al consistori fa dos mesos per tractar el cas de la dona de 78 anys, la Pepa, que viu en una propietat afectada pel foc de l'estiu. Els fets van passar durant una trobada amb membres de la Plataforma d'Afectats per la Pobresa i la Hipoteca de Figueres per parlar sobre la situació de la Pepa, que ara viu en una caravana en condicions "insalubres" i fora de la llei, segons el consistori, que ja té l'ordre judicial per fer-la fora (la barraca on vivia estaria fora de normativa i afectada pel foc) i reallotjar-la en un pis social. El denunciat és Francesc Ferro, propietari de la finca, que va acusar l'alcalde de fer "les seves lleis" i li va estirar el nas amb to burlesc.

Després de la critica de Ferro i d'estirar-li el nas, l'alcalde va demanar al denunciat que abandonés l'edifici i aquest li va respondre que "no li donava la gana marxar" perquè "estava donant la seva opinió" com a propietari afectat i, seguidament, el batlle va trucar als Mossos d'Esquadra per fer-lo fora. Al final, el propietari va marxar pel seu propi peu. Uns dies deprés, l'alcalde va presentar denúncia a la comissaria de Figueres per amenaces i agressions contra ell i ara ja hi ha data del judici. Serà el pròxim 3 d'abril al Jutjat número 1 de Figueres. Segons la denúncia presentada per l'alcalde, Francesc Ferro va anar a l'Ajuntament de Pont de Molins on en aquell moment hi havia la reunió amb membres de la PAH. En trobar-se l'agutzil del consistori, va fer-li diverses empentes i li va dir que no tornés a anar a casa seva a comunicar-li res més. Seguidament, va pujar a la primera planta, on hi ha la sala de plens, i va parlar amb el secretari a qui va manifestar la intenció de "trencar les dents" al batlle. A continuació, va irrompre a la reunió i va dirigir-se a l'alcalde "desqualificant-lo" en tot moment i queixant-se del que havien fet amb la seva finca. L'Ajuntament ha aconseguit un ordre del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona on s'autoritza l'enderrocament de la granja construïda sense permisos a aquests terrenys per evitar que ningú prengui mal.

A banda de dir que l'alcalde "feia les seves lleis" i de demanar-li que no es fiqués amb els assumptes de llogaters i propietaris, Ferro va agafar pel nas al batlle i va fer un gest amb la mà indicant que no estava bé del cap.

Ara que ja hi ha data del judici, l'Ajuntament ha decidit posposar el desallotjament de la Pepa tot i que estan decidits a fer complir l'ordre judicial i buscar-li un altre lloc on viure. L'alcalde del municipi lamenta haver hagut d'arribar a aquesta situació però considera que hi ha límits que no es poden passar. "Em va estirar el nas de forma burlesca, insultant-me davant de tothom i deixant l'alcalde d'una forma que no és la correcta", detalla Josep Fuentes. Ara vol que la justícia faci la seva feina: "Estem per servir al poble no pas perquè ens vinguin d'aquesta manera; demano educació i respecte".