L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà viurà avui un ple mogut per la sentència que ordena l'enderroc parcial de la biblioteca comarcal, que encara no està acabada. Hi serà present el veí de la Bisbal que va denunciar que el projecte incomplia el POUM, Josep Sabater, i s'hi espera també l'exalcalde Ramon Romaguera, qui va alertar reiteradament a l'anterior govern (ERC i CiU) que el projecte no respectava la normativa urbanística municipal, com així ha sentenciat el jutjat contenciós administratiu. L'alcalde, Òscar Aparicio (PSC), ja va comentar que l'Ajuntament no preveu procedir a l'enderroc de l'equipament, de manera que traslladaria una oferta a Sabater per mirar d'arribar a un acord i evitar-lo; malgrat que la darrera paraula la tindrà sempre la jutgessa.

Aparicio ja ha traslladat la proposta a Sabater. El veí ja va comentar que no podia evitar que l'Ajuntament li fes una oferta, però exigia que fos per escrit perquè la considerés, cosa que de moment no ha estat així. En tot cas, sí que Aparicio la hi ha comentat en veu.

Segons va explicar Aparicio, la proposta del govern (PSC i CiU), consisteix a pagar a Josep Sabater les costes judicials del procés i una disculpa pública al butlletí municipal per com l'havia tractat l'anterior govern. Aleshores, Sabater es va mostrar disgustat per com se li havia dirigit el govern encapçalat pel republicà Lluís Sais, amb una oferta d'expropiació tancada bastant inferior a la que va determinar posteriorment el Jurat d'Expropiació.

En tot cas, i és una cosa que explicarà avui Sabater, el veí no exigeix disculpes a Sais o als republicans, sinó que ERC i CiU es responsabilitzin del que es va fer malament i que ha comportat la sentència que ordena l'enderroc parcial de la biblioteca.

Dimecres passat, en el transcurs d'una comissió informativa, els grups municipals van acordar que Esquerra parlaria amb Sabater, ja que Aparicio entenia que és una cosa entre aquestes dues parts i està pendent del que li diuen els republicans del contacte que va tenir amb el denunciant.

Lluís Sais va explicar ahir que, efectivament, "Aparicio va donar a entendre que Sabater esperava disculpes de l'anterior govern per com havia acabat tot", per la qual cosa es va decidir que ells s'hi posarien en contacte. En tot cas, Sais es mostrava sorprès ahir amb les paraules d'Aparició perquè es va acordar que "no es faria cap fins que ERC parlés amb en Josep Sabater". En tot cas, Sais va comunicar que no tenia cap notícia que es vulgués demanar disculpes a través del butlletí i va afegir que no veu clar que s'ofereixi a Sabater pagar-li les costes judicials: "Amb la resolució del Jurat d'Expropiació i, ara, la del pou, el tema econòmic està tancat. A més, Sabater no ha parlat mai de tema de diners i ell podria trobar-ho insultant que es vinculés amb un assumpte econòmic". Tampoc entén "com l'Ajuntament pot justificar aquest pagament".

En qualsevol cas, la cita per aclarir-ho i perquè totes les persones i parts involucrades en aquest procés es vegin les cares i es diguin el que pensen serà avui al vespre, a la sala de plens.