Una anciana i la seva cuidadora van ser assaltades ahir a la nit per quatre encaputxats que les van lligar i van emmordassar en una masia de Rupià, en un nou delicte d'aquest tipus en la comarca gironina del Baix Empordà, han informat a Efe la família de la primera de les víctimes i els Mossos d'Esquadra.

Els fets es van produir cap a les 21:15 hores d'ahir quan els delinqüents van accedir a l'interior de l'habitatge, apartada un centenar de metres del límit del nucli urbà, en el moment en el qual l'anciana, T.S., i la seva cuidadora estaven sopant. Les víctimes van ser lligades i emmordassades mentre els assaltants registraven el domicili a la recerca de diners, encara que la família desconeix de moment el muntant del botí.

Els assaltants van estar a la casa aproximadament una hora i, després d'anar-se'n, la cuidadora va poder delligar-se parcialment i respondre a la trucada casual d'una filla de l'anciana, a la qual va demanar auxili. Aquesta familiar va avisar al seu torn amb una germana que resideix en una casa molt pròxima a la de les víctimes i el marit d'aquesta va acudir a l'habitatge per alliberar a les dues dones i contactar amb els Mossos, que es van presentar en l'habitatge per investigar l'assalt i prendre empremtes.

A més dels quatre encaputxats, que es comunicaven en un idioma estranger mentre un parlava amb les víctimes en castellà, un cinquè individu realitzava tasques de vigilància a l'exterior de l'habitatge. La cuidadora va ser traslladada en ambulància a un centre sanitari per un atac d'ansietat, encara que una mica després va tornar al domicili de Rupià.

L'alcalde de Rupià, Xabier Olagoitia, ha lamentat en declaracions a Efe la successió de robatoris i assalts a la població i en tota la comarca del Baix Empordà, a la vegada que s'ha solidaritzat amb les víctimes d'ahir a la nit. Olagoitia ha comentat també que els lladres havien estudiat "perfectament" la dinàmica habitual de les dues dones i dels veïns, ja que un gendre de l'anciana que viu molt a prop va passar en el moment dels fets davant de la casa i no va apreciar cap moviment ni va veure el cotxe del cinquè assaltant a l'exterior, que suposadament estava amagat.

Aquest és el segon assalt que es produeix al municipi de Rupià, de només 248 habitants, després del que va tenir lloc el passat 12 de desembre, aquest en grau de temptativa, quan uns lladres van lligar al vigilant d'una casa però van acabar fugint en arribar al lloc una furgoneta de repartiment. La comarca del Baix Empordà és centre d'una onada d'aquest tipus de robatoris en domicilis amb violència, per la qual cosa el conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, va participar el passat 24 de gener en una Junta de Seguretat Local a Platja d'Aro, localitat en la qual va perdre la vida durant un robatori d 'aquest tipus a casa seva el que va ser president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas.