Dues persones van quedar atrapades dins d'un dels dos ascensors que serveix per connectar el barri de Sant Pere amb el centre de Ripoll. Les dues persones van patir l'angoixa d'estar retingudes durant uns minuts dins del petit espai fins que van poder ser alliberades pels tècnics, amb el suport de la Policia Municipal. Els ascensors són l'alternativa a una pujada costeruda i a una rampa de pendent molt vertical. Són considerats com un instrument social perquè els usuaris són gent de força edat que viu al barri de Sant Pere, un dels que acull més gent gran de la localitat. Al barri hi ha una ?residència geriàtrica, el casal de la gent gran, una escola d'educació especial i equipaments esportius.

Després de l'alliberament de les persones retingudes, l'Ajuntament va poder esbrinar que la causa de l'avaria havia estat una puntada de peu a la porta, un cop que havia fet sortir l'ascensor de les guies. En un principi els tècnics del municipi van pensar que es tractava d'una avaria per causa del sistema mecànic. Això no obstant, després de treballar-hi van aclarir que un cop de peu havia fet mal als mecanismes fins al punt que l'ascensor es va aturar després d'una estona d'haver-lo rebut.

Les feines de reparació van mantenir l'ascensor fora de servei fins l'endemà de l'incident. Fonts de l'Ajuntament van informar que les dues persones van quedar atrapades el divendres 11 de gener i que l'ascensor no va tornar a entrar en servei fins al dissabte. També han indicat que uns dies abans del cop que va deixar gent atrapada a dins, l'ascensor havia rebut un altre cop de peu. L'Ajuntament ha fet una crida a la convivència i ha indicat que vigilarà els autors dels actes vandàlics.

L'esdeveniment va provocar les queixes dels veïns del barri de Sant Pere. Fonts de l'Ajuntament han explicat que molts veïns es van queixar per les nombroses ?incidènces que tenen lloc als ascensors. Entre els problemes enumerats hi ha els de la brutícia que hi deixen, pintades i puntades com la que va treure l'ascensor de les guies. Una veïna va declarar a ?Televisió del Ripollès que s'havia trobat amb motocicletes aparcades a l'entrada dels ascensors. També va explicar que un dia el seu home es va trobar amb la porta enfonsada cap endins. La dona va afegir que és molt estrany el diumenge en què l'ascensor funciona.

Els ascensors són un dels emblemes de la millora del nucli antic de Ripoll duta a terme en els mandats de l'alcaldessa Teresa Jorda (2003-11). Van ser posats en servei el 2007 i són un testimoni de modernitat en un context històric.

Fins fa poc, la veu de l'exalcadessa donava la benvinguda als usuaris dels ascensors. Tanmateix després de més d'un any de mandat de Convergència i Unió ara hi ha una veu anònima que també dóna la benvinguda als usuaris que es volen estalviar pujar escales.