El carnaval de Roses tindrÓ 4.000 participants i un cost de 127.000€

L'Ajuntament ha incrementat la vigilÓnciaa la zona del Port Pesquer i a la de l'envelat

03.02.2013 | 08:16
Imatge dels carnestoltes de Roses.
Imatge dels carnestoltes de Roses.

El carnaval de Roses, del 7 a l'11 de febrer, comptarÓ en aquesta nova ediciˇ amb 4.000 participants que desfilaran en alguna de les 75 colles. L'Ajuntament ha incrementat la seguretat de la multitudinÓria celebraciˇ i ha ampliat la programaciˇ. Tot i aix˛, es mantÚ un pressupost similar amb 127.000 euros, 1.500 menys que el 2011, a banda del que es destina a promociˇ. El reforš de les mesures de seguretat suposarÓ mÚs vigilÓncia contractada a l'Órea del Port Pesquer, l'espai on es concentren les diferents colles i carrosses, una vegada finalitzades les passades. TambÚ hi haurÓ mÚs seguretat al tancament de la plaša Frederic Rahola on s'han situat cinc sortides d'evacuaciˇ. En aquesta plaša hi tÚ lloc el tradicional ball en acabar la desfilada i en altres edicions s'han produ´t incidents.
El carnaval de Roses Ús un dels mÚs multitudinaris de les comarques gironines i pot arribant a concentrar fins a cinquanta mil visitants la nit de divendres, 7 de febrer. La rua d'aquest any mantindrÓ una alta participaciˇ amb els quatre mil membres de les colles disfressats, que aniran a peu o en carrosses. La desfilada de divendres comenšarÓ a dos quarts de deu del vespre i s'espera que, com altres anys, s'allargui fins tard. El dissabte, la infantil serÓ a les quatre de la tarda, i diumenge, amb petits i grans, a les dotze del migdia. Es mantenen els balls a l'envelat de la plaša Frederic Rahola en acabar cada una de les desfilades.
El carnaval ha ampliat la programaciˇ prŔvia al divendres, el dijous gras en quŔ arriba el Rei Carnestoltes. D'altra banda, mantÚ els actes tradicionals com el sepeli de Sa Majestat el Rei Carnestoltes o la multitudinÓria arrossada popular, que congrega prop de 3000 persones.

Enllašos recomanats: Premis cinema