El grup de CiU de Blanes ha volgut recordar a través d'un comunicat que la llicència de l'anomenat "bolet" de Mont-Ferrant que va donar el PSC durant el mandat 2003-2007 continua sent "irregular", malgrat la darrera sentència del TSJC en què es dictamina que l'Ajuntament finalment no ha d'enderrocar l'edifici. Segons el grup convergent, el tribunal "ha avalat la feina ben feta per CiU" en la darrera legislatura, però considera que la primera llicència estava mal donada i, per això, l'Ajuntament haurà d'indemnitzar a la veïna denunciant, segons relata el grup de CiU.

Cal recordar que fa pocs dies es va conèixer la darrera sentència del TSJC en què donava la raó a l'Ajuntament de Blanes i dictaminava -després de diversos anys de processos- que no havia d'enderrocar l'edifici del passeig Santa Bàrbara de Mont-Ferrant. La sentència afegeix, però, que s'haurà d'indemnitzar a la veïna denunciant. La sentència, doncs, n'anul·lava una d'anterior en què es declarava nul·la la segona llicència que intentava legalitzar l'edifici, després que el 2006 es donés una primera llicència que no era correcta.

Després de rebre la notícia, doncs, el grup de CiU, que va liderar el darrer govern municipal i que va ser qui havia aprovat aquesta segona llicència, va celebrar la decisió del tribunal. Però al mateix temps va recordar que la primera llicència atorgada en l'època anterior, amb Marigó com a alcalde, continua sent "irregular". "Amb l'aprovació del nou POUM, la passada legislatura (liderada per CiU), el poble de Blanes s'estalvia d'enderrocar l'edifici. Cosa diferent és el cost que tindrà per al poble de Blanes una llicència prèvia, atorgada en un anterior mandat del PSC (Marigó), i que segueix sent considerada irregular", afirma el grup de CiU en un comunicat.

Per tot plegat, el grup es mostra molest amb les declaracions que va fer l'actual alcalde de Blanes, Josep Marigó, celebrant la sentència i afirmant que resolia tota la qüestió. "Marigó no ha guanyat el cas de l'Edifici de Mont-Ferrant, tal com ha dit als mitjans de comunicació. Blanes haurà de pagar", afirmen. I defensen la tasca que va fer el grup de CiU en tot aquest afer: "Cap mèrit ha tingut Marigó en salvar l'Edifici d'El Bolet de Mont-Ferrant. La llicència que Marigó va atorgar costarà diners al poble".

En aquest sentit, el grup defensa especialment la tasca que va dur a terme el regidor d'Urbanisme de la legislatura passada, Carles Gibert, i també de l'alcalde Josep Trias i "tècnicament pel Lletrat d'urbanisme de l'Ajuntament". I afegeix que "la bona gestió de CiU en la passada legislatura, promovent i aprovant el POUM i defensant aquest tema, ha salvat de l'enderroc els habitatges de tots els qui van comprar pisos en aquest edifici".