Dues persones han estat detingudes a Figueres acusades de cometre quatre robatoris amb violència i intimidació en aquest municipi, segons informen els Mossos d'Esquadra.

La primera detenció va ser la de Jesús G.D., de 32 anys i veí de Castelló d'Empúries (Alt Empordà), el passat 23 de gener com a presumpte autor de tres d'aquests delictes. Els agents dels Mossos d'Esquadra van saber que hi havia hagut dues estrebades a vianants al centre de Figueres i, amb la descripció del presumpte autor, es va iniciar una recerca que va acabar a les 18:00 hores quan es va localitzar Jesús G.D., les característiques del qual coincidien amb la descripció. El presumpte lladre va ser detingut i se li va trobar una navalla d'uns quinze centímetres que coincidia amb la descrites per les víctimes. A les dependències policials, els investigadors van trobar indicis que relacionaven Jesús G.D. amb un altre robatori violent comès la nit anterior en un bar de Figueres.

La denúncia assenyalava en aquest cas que l'autor de l'assalt va copejar la propietària de l'establiment i la va amenaçar amb un ganivet fins a obligar-la a lliurar-li 140 euros de la caixa registradora. Jesús G.D., que compta amb antecedents, va passar el 25 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a la presó.

La segona detenció va tenir lloc el mateix dia, després que els Mossos d'Esquadra fossin alertats d'un robatori amb intimidació a uns menors que estaven reunits en un carrer de Figueres. Un desconegut es va acostar al grup i, amb amenaces verbals, va obligar un dels menors que li lliurés una tauleta d'ordinador. Una patrulla que es va dirigir al lloc dels fets amb una descripció del lladre va localitzar als voltants José F.T., de 33 anys, nacionalitat espanyola i veí de Figueres, al qual es va trobar en possessió de la tauleta, per la qual cosa va ser detingut com a presumpte autor del delicte. Jose F.T., que compta amb antecedents per fets similars, va passar el 24 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat.