L'Ajuntament de Figueres ha decidit renunciar a la subvenció per construir una sala de tir amb arc a la ciutat després que la Generalitat hagi canviat les condicions que s'havien anunciat. En un primer moment, el consistori havia de demanar un crèdit a 25 anys pel qual el Govern català pagaria cada any les amortitzacions i els interessos. El passat mes de desembre, però, els van fer arribar un nou conveni en el qual s'establia que només es farien càrrec de les amortitzacions però que els interessos els haurien d'assumir les arques municipals. Fonts del consistori han assegurat que es tracta d'una situació "sobrevinguda", que no és una prioritat i que per això ho aparquen.

El dictamen de la comissió on es va abordar diu, per una banda, que la Secretaria General de l'Esport ha adjuntat un nou conveni que estableix unes condicions diferents a les acordades. També, però, que hi ha un informe de l'interventor "referent a la legalitat de la concertació de l'operació de crèdit que suposa aprovar el conveni i que el pressupost de l'Ajuntament per al 2013 no preveu l'execució de les obres subvencionades amb fons propis". Per això, el consistori va aprovar renunciar a la subvenció concedida a l'Ajuntament pel Consell Català de l'Esport així com també desestimar la signatura del conveni per a finançar-la.

El procés, endegat molt abans, arribava a tràmit a mitjans de l'any passat quan el Govern de la Generalitat li va atorgar una subvenció de 556.982 euros per construir una sala de tir amb arc a la zona de Vilatenim (300.000 dels quals havien de aportar-se amb el crèdit). Es tractava d'un equipament esportiu que el consistori no havia demanat però que va sorgir fruit d'un estudi del dèficit d'equipaments esportius a la comarca. La intenció del consistori passava per aprofitar l'espai per fer-lo polivalent, tenint en compte que es podia fer a través d'un ajut. El procés, però, era complex. L'Ajuntament havia de concertar el crèdit amb l'Institut Català de Finances, que li computava com a endeutament però seria la Generalitat qui en pagaria l'amortització i els interessos. Això canviava ara amb les noves condicions establertes per la Generalitat i el consistori diu no voler-se fer càrrec d'aquestes despeses sobrevingudes.

L'oposició s'ha mostrar sempre molt crítica amb el projecte considerant que no era el moment ni una prioritat en un moment de crisi com l'actual. A més, les formacions van manifestar la seva preocupació per si, finalment, el Govern català no pagava, com ja fa amb altres deutes.