La Generalitat adjudica definitivament la gestió del CAP de l´Escala a l´empresa Eulen

Salut ha desestimat les al·legacions de la Fundació Salut Empordà, que ara només pot optar a presentar un recurs

 06:30  
Una manifestació al CAP de l´Escala contra la possibilitat del canvi de gestió.
Una manifestació al CAP de l´Escala contra la possibilitat del canvi de gestió.  diari de girona

L'ESCALA | C.VILÀ/F.BENEJAM El Servei Català de Salut va adjudicar ahir definitivament el contracte de gestió del centre d'atenció primària (CAP) Moisès Broggi de l'Escala a l'empresa Eulen Servicios Sanitarios, SA. Salut ha desestimat les al·legacions de la Fundació Salut Empordà que fins ara ha gestionat el servei. Tot i això, queda oberta la possibilitat de presentar un recurs especial que, en cas de produir-se, podria suposar que es paralitzés el canvi de gestió.
L'adjudicació per un any prorrogable a deu es va donar per definitiva ahir i s'espera que es formalitzi el contracte el 15 de febrer. Això suposarà per primer cop derivar la gestió d'un centre assistencial a una empresa privada. Fins ara, com en el cas de l'Escala, la gestió estava en mans de gestors sense ànim de lucre. Segons va informar la Generalitat, aquesta resolució és definitiva i ferma.
La Fundació Salut Empordà havia presentat al·legacions perquè mentre el procés era obert no es podia presentar cap recurs. Les al·legacions han estat desestimades i el procés s'ha donat per tancat. Tot i això, Salut ha admès que "a la Fundació, no li tocava presentar el recurs abans. Ara sí que ho podrà fer". Si s'opta per aquesta via per intentar continuar gestionant el CAP, suposaria, segons Salut, que es paralitzaria el procés fins que es resolgués. Es podria donar la circumstància que la gestió continués a mans de la Fundació Salut Empordà, tot i que el CAP pertanyés a Eulen.
L'empresa adjudicatària és la primera vegada que assumeix la gestió d'un centre d'atencio primària. Segons els informes de l'adjudicació, ha obtingut un total de 95,5 de 100 punts, mentre la Fundació Salut Empordà 93,32 de 100. Algunes dècimes de diferència en la puntuació respecte a l'oferta econòmica que variava de 8.000 euros -Salut Empordà mantenia el preu de sortida-, 2,5 punts en l'apartat d'autonomia de gestió, i un punt en un dels apartats de recursos humans i organització del treball haurien decantat la balança del concurs.
La Generalitat va manifestar públicament que estan obligats a complir amb la llei de concurs i, malgrat les crítiques per part dels alcaldes del territori, adjudicar el servei a Eulen. Des dels anys 90 la gestió dels centres sanitaris surten a concurs, tot i que mai s'havia presentat una empresa privada. El conseller de Salut, Boi Ruiz, posava de manifest en una entrevista aquesta mateixa setmana a TV3 que la llei actual no serveix per fer concursos de serveis sanitaris públics perquè no és l'instrument adequat. Entre altres coses, no permet puntuar el mèrit anterior o l'experiència, però insistia que estan obligats a complir-la.
El CAP de l'Escala dóna servei a nou municipis -l'Escala, Albons, Bellcaire, l'Armentera, Sant Pere, Torroella de Fluvià, Ventalló, Viladamat i Vilamacolum- amb una població de referència de 14.893 persones que es multiplica durant l'estiu.

Comarques

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Les flames, que no es van estendre a la zona boscosa, van afectar una petita àrea dels vorals de...

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

?L'Ajuntament demana al Patronat Santa Creu que retoqui l'avantprojecte presentat aquest estiu, ja...

Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Enllaços recomanats: Premis cinema