Els serveis jurídics municipals de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí valoren la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), òrgan de la Generalitat que ha declarat nul el procés de licitació del contracte d'escombraries que es va adjudicar a l'empresa Urbaser. Així, hauran de determinar si és millor començar de nou el procés de licitació, o bé seguir endavant amb l'adjudicació ja feta. Una decisió que el govern prendrà en breu.

El grup municipal del COET, a l'oposició, i l'empresa FCC, que va concórrer al concurs del servei, van recórrer l'adjudicació a l' OARCC. Aquest organisme ha estimat parcialment els recursos interposats tant pel partit polític com de l'empresa i ha declarat nul el procediment de licitació. Entre d'altres, l'OARCC veu incongruència en la proposta econòmica que havien de presentar els que optaven a l'adjudicació o que s'hauria d'haver precisat més la modalitat del contracte. Des del COET, han recordat que ja van reclamar la creació d'una comissió per tractar aquest tema, però que el govern s'hi va negar i es va deixar en mans del regidor Genís Dalmau. I apunta que amb la resolució del recurs "hem demostrat que el nostre únic interès és el bé del municipi fent les coses ben fetes amb transparència i honestedat".

Per la seva part, el govern defensa que en el procediment de licitació les bases van sortir a exposició pública i es van estimar la major part de les al·legacions de les empreses licitadores i afegeix que ni FCC ni COET van al·legar la qüestió de fons per la qual l'OARCC aconsella una nova tramitació.